29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşu

Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşu - Belediye Başkanı Kara: - "Nasıl 15 Temmuz akşamı dimdik durduysak, terör örgütleri PKK, PYD/YPG ve DEAŞ'a karşı dimdik durduysak aynı şekilde şimdi de dimdik duracağız, çünkü bizim bizden başka dostumuz yok" KİLİS (AA) - Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü törenle kutlandı.

7.12.2017 - 14:25

Şehitlik ziyaretiyle başlayan törende ilk olarak Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitleri Derneği ile Kilis Gaziler Derneği üyeleri ve vatandaşlar, mehteran takımı eşliğinde Adnan Menderes Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Belediye Başkanı Hasan Kara, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, 96 yıl önce yaşanan oyunların aynısının bugün de uygulanmak istendiğini söyledi.

Türk halkının, geçmişte kısıtlı imkanlarla da olsa düşmanın topuna ve tüfeğine karşı durarak, tüm dünyaya gerekli mesajı verdiğini dile getiren Kara, şunları kaydetti:

"İnanın bugün aynı şeyleri yaşıyoruz. İşte yanıbaşımızda PYD terör örgütüne yüzlerce, binlerce tır malzeme gönderiliyor. Bu malzemeler Suriye'ye karşı mı kullanılacak? Irak'a karşı mı kullanılacak? yoksa Türkiye'ye karşı mı kullanılacak? Bunu görmemek için kör olmak lazım. Bir taraftan bunu yaşıyoruz bir taraftan Irak'ta bağımsızlık ilan ettirilmeye çalışılıyor bir taraftan biz 'Afrin'de terör örgütü yuvalandı' derken bir bakıyoruz ki dost ve müttefik bildiğimiz, işbirliği içinde olduğumuz beraber yola çıkma durumunda olduğumuz ülkelerin bayrağı çekiliyor ve ortak toplantılar yapılıyor."

Kara, masa altından iş çevirenlerin artık alenen kendilerini gösterdiğini o nedenle bugün birlik ve beraberliğin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Yaşanan iç savaş nedeniyle Kilis'in kendi nüfusundan daha fazla Suriyeliye ev sahipliği yapmaya başladığını, bu tutumuyla dostluğun nasıl olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini aktaran Hasan Kara, şöyle devam etti:

"Biz hiçbir ayırım yapmadan birik ve beraberlik içerisinde olacağız ve dimdik duracağız. Nasıl 15 Temmuz akşamı dimdik durduysak, terör örgütleri PKK, PYD/YPG ve DEAŞ'a karşı dimdik durduysak aynı şekilde şimdi de dimdik duracağız, çünkü bizim bizden başka dostumuz yok. Biz Allah'a güvenip milletimize inanıyoruz. İnanıyoruz ki Orta Asya'dan buraya gelene kadar hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz ve Allah'a güveneceğiz ondan sonra gelsin toplarıyla, tüfekleriyle, ondan sonra gelsin tanklarıyla tarihte ne olduysa o olur. Nasıl Çanakkaleyi geçemedilerse nasıl Kurtuluş Savaşı öncesi Kilis elinde hiçbir imkanı olmadan Fransız'ı buradan defettiyse nasıl PKK/YPG, PYD, FETÖ terör örgütüne karşı Türkiye dimdik durduysa yine aynı şekilde Kilisliler, Hataylılar, Kahramanmaraşlılar, Tarsuslular dimdik durur ve bunları geldiği gibi geri göndeririz. Bizim hayallerimiz gerçek, onların hayalleri rüya olur."

AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger de tarihin Türk'e kefen biçenin ölümlerin en korkuncuna layık olduğunu gösterdiğini söyledi.

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat da tarihte gösterilen başarıların, bugün huzur içerisinde yaşamanın ana nedeni olduğunu kaydetti.

Törene, Vali Mehmet Tekinarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı.