19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kilisli kadınlar down sendromluları yalnız bırakmıyor

Kilisli kadınlar down sendromluları yalnız bırakmıyor - Belediye konaklarında görevli gönüllü kadınlar, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu down sendromlu ve engelli çocukların evlerine giderek ihtiyaçlarını gideriyorKİLİS (AA) - Kilisli kadınlar, "Kilis Belediyesi Engel Tanımıyor" projesi kapsamında, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu down sendromlu ve engelli çocukların evlerinde ihtiyaçlarını giderip, bakımlarını yapıyor.

21.03.2017 - 16:27

Kilis Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye konaklarında görevli 100 gönüllü kadın, mahalle sakinlerinden gelen ihbarlar ve kendi girişimleriyle tespit ettikleri Suriyeli ailelerle down sendromlu çocukları evlerinde ziyaret ediyor.

Kadınlar, ziyarette ihtiyaç sahipleri ile engelli vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor ve bakımlarını yapıyor.

Proje kapsamında ayrıca, belediyenin sosyal tesislerinde engellilere eğitim verilirken, aile bireylerine de kent genelinde gezi programı düzenleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Hasan Kara, kent genelinde öncelikle proje kapsamında gönüllü kadınların kentteki evleri tek tek ziyaret ederek, ailelerin ihtiyaçlarını tespit ettiğini belirtti.

İhtiyaç sahibi ailelere ulaşmada yaşanan sıkıntıları gidermek için gönüllü kadınların kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Kara, böylece ailelere yardımları ulaştırdıklarını kaydetti.

Hedeflerinin tüm kenti tarayıp engelli vatandaşlara ulaşmak olduğunu vurgulayan Hasan Kara, "Dünya Down Sendromu Günü, down sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç yaratmak açısından önemli bir fırsat sunuyor bizlere. 10 Kasım 2011'de Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart, 'Down Sendromu Farkındalık Günü' olarak kabul edildi. Unutmayalım ki down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılık olarak kabul ediliyor. Down sendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi bulunmuyor. Tek yol eğitim, sosyalleşme. Biz de belediye olarak bu noktada yapabileceklerimizi yapmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.