19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kilisli nine ve dedelere "Yaşlılar Haftası" sürprizi

Kilisli nine ve dedelere "Yaşlılar Haftası" sürprizi - Büyük bir çoğunluğu yalnız yaşayan 90 yaş ve üzeri nine ve dedeler, Yaşlılar Haftası'nı belediyenin yardım timindeki kadınlarla kutladıKİLİS (AA) - Kilis'te 90 yaş ve üzeri, büyük çoğunluğu yalnız yaşayan nine ve dedeler, Yaşlılar Haftası'nı belediyeye bağlı yardım timinde görevli kadınlarla kutladı.

22.03.2017 - 17:46

Kent merkezinde büyük bir bölümü yalnız yaşayan nine ve dedeleri Yaşlılar Haftası'nda yalnız bırakmayan yardım gönüllüleri, hazırladıkları pasta ve çeşitli hediyelerle evleri ziyaret etti.

Evlerine konuk oldukları yaşlılarla sohbet eden yardım gönüllüsü kadınlardan Özlem Kilislioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her perşembe ve cuma günleri düzenli olarak yaşlı ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

Yaşlılara, canlarının istediği ancak yapamadıkları yemeklerin belediyenin oluşturduğu konaklarda hazırlanıp ulaştırıldığını anlatan Kilislioğlu, "Bugün de Yaşlılar Haftası dolayısıyla pasta, çiçek ve çeşitli hediyeler alarak büyüklerimizi ziyaret edip onları mutlu etmek istedik. İnşallah mutlu olmuşlardır. Büyüklerimiz bizim yaşayan ulu çınarlarımız, evimizin baş köşesinde olması gereken insanlar. Onlara sahip çıkalım her zaman yanlarında olalım, gerek evlat olarak olsun gerekse mahallemizde olsun." diye konuştu.

100 yaşındaki Tahire Kömoğlu ise tek başına yaşadığını, bu tür ziyaretin kendisini çok şaşırttığını ifade ederek, "Allah onların ne muradı varsa versin. Ellerinde çiçek ve hediyeleriyle geldiler, beni çok mutlu ettiler." dedi.

Hacı Vakıf Bayaslan da kapı çalındığında çok heyecanlandığını ve gördüğü manzara karşısında çok duygulandığını belirterek, bu yüzden gözyaşlarını tutamadığını söyledi.