29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kilis'te askeri üs bölgesine sevgi ve kardeşlik bahçesi kuruldu

Kilis'te askeri üs bölgesine sevgi ve kardeşlik bahçesi kuruldu KİLİS (AA) - Kilis'in Elbeyli ilçesindeki Çıldıroba Askeri Üs Bölgesi yerleşkesinde yapılan sevgi ve kardeşlik bahçesine zeytin fideleri ekildi.

5.12.2017 - 19:08

Vali Mehmet Tekinarslan, "Zeytinyağı Günleri" kapsamında düzenlenen törendeki konuşmasında, Kilis Zeytinyağı'nı tanıtmak ve bu tadından Türkiye'nin yanı sıra dünya zeytinyağı tüketicilerinin istifade edebilmelerini sağlamak adına etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Etkinlikler kapsamında Fırat Kalkanı Harekatı'nın desteklendiği Çıldıroba Üs Bölgesi'ne sevgi ve kardeşlik bahçesi oluşturduklarını ifade eden Tekinarslan, şunları kaydetti:

"Yeni tesis ettiğimiz ve ordumuzun sahadaki manevralarını, lojistik ve ikmal ihtiyaçlarını karşılayacağımız bu üs bölgesine, barışın ve kardeşliğin sembolü olan zeytin fidanları dikiyoruz. Tüm dünyaya bu çerçevede ifade etmek istiyoruz ki Türk ordusu her nereye adımını atmışsa, orada bu zeytin fidesinin büyüyüp yeşereceği gibi umutlar yeşerir, hayatlar güzelleşir, huzur ve barış gelir. İnşallah bu fidan gibi tüm umutlarımız da bu bölgede kardeş Suriye halkıyla birlikte büyüyerek devam eder ve ordumuz da dünyada barışın teminatı, huzurun güvencesi, mazlumların ve masumların umudu olmaya devam eder."

Belediye Başkanı Hasan Kara da zeytinin tüm kutsal kitaplarda geçen bir meyve olmasının yanında bir çok kadim medeniyetlerin de simgesi olduğunu hatırlattı.

Sınırın diğer tarafında yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayan Kilis'in kendi nüfusundan daha fazla Suriyeliye ev sahipliği yaparak umudun ve barışın ana şehri olduğunu ifade eden Kara, "Bunun onurunu ve gururunu yaşarken de zeytin ağacıyla dünyaya mesaj vermek istiyoruz ki bu medeniyetler birlikte yaşam kültürünün oluşturulduğu mekanlardır. Onun için ey dünya, gelin birlikte yaşam kültürünü oluşturalım ve zeytin ağacının altında birlikte yaşayalım savaşmayalım." diye konuştu.

Hasan Kara, zeytinin hem sağlık açısından tüketilmesi hem de barışın sembolü olarak yaşatılması ve bundan sonraki nesillere de bu şekilde aktarılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz, Vali yardımcıları, daire müdürleri ve askeri personel fidan dikti.