18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Kilis'te çocuklar için festival düzenlendi

Kilis'te çocuklar için festival düzenlendi - Festivalde Türk ve Suriyeli çocuklar birlikte eğlendi - Kilis Belediye Başkanı Kara: - "Geçen yıl yaşadığımız sendromdan dolayı morallerimiz ciddi şekilde bozuktu bu nedenle moral ve motivasyona ihtiyacımız vardı" KİLİS (AA) - Kilis'te Türk ve Suriyeli öğrencilere yönelik Çocuk Festivali düzenlendi.

17.09.2017 - 20:06

Kilis Belediyesi ve UNICEF iş birliğiyle Kilis 7 Aralık Stadı'nda düzenlenen etkinlikte, Türk ve Suriyeli çocuklar birlikte gönüllerince eğlendi.

AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu tür programların belirli aralıklarla tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Çocuklarıyla yerlerde debelenmeyen ve onlarla hemhal olmayan bir yöneticinin geleceğe emin adımlarla yürüyemeyeceğini ifade eden Dülger, "Bu gerçekten hareketle dini, milliyeti ve hiçbir ayırımı olmadan tek birlikteliği geleceğimiz ve geleceğimizin mimarı olan yavrularımıza bu güzel imkanları sunmak inanın hizmetlerin en güzelidir." diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Kara da her kesimin olduğu gibi çocukların da moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Son dönemlerde yaşanan olaylar nedeniyle Kilis halkının birçok sosyal faaliyetten uzak kaldığını anlatan Kara, şunları kaydetti:

"Geçen yıl yaşadığımız sendromdan dolayı morallerimiz ciddi şekilde bozuktu. Bu nedenle moral ve motivasyona ihtiyacımız vardı. Özellikle misafirlerimizin de 5-6 yıldan beri çektiği sıkıntılar nedeniyle bu moral ve motivasyon ihtiyacımız çok daha fazla artmıştı. Belediyemizin tüm ekiplerine, UNICEF yetkililerine ve katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara Kilis halkı adına özellikle Kilisimizin geleceği olan çocuklarımız adına teşekkür ediyorum. İyi ki bu festivali düzenlediler ve katıldılar. İyi ki annelerin, babaların, çocukların oynamasından dolayı gözlerdeki bu ışıltıya sebebiyet verdiler."

Konuşmaların ardından Türk ve Suriyeli öğrenciler tekvando gösterisi sundu, şarkılar söyledi ve şiirler okudu.

Şenlik boyunca halat çekme, çuval yarışı, elma ısırma, kaşıkta yumurta taşıma, yoğurt içinde para bulma, sandalye kapma gibi yarışmalar düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan şenliğe, çok sayıda Türk ve Suriyeli çocuk ve aileleri katıldı.

Etkinlik, dereceye giren çocukların ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.