16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Kırkkızlar Kayası'ndan "uçuruma" atladı

Kırkkızlar Kayası'ndan "uçuruma" atladı - Base jumping sporcusu Cengiz Koçak, Sinop'un Boyabat ilçesinde 135 metre yüksekliğindeki Kırkkızlar Kayası'ndan serbest atlayış gerçekleştirdiSİNOP (AA) - Base jumping (binalar, kuleler, köprüler üzerinden paraşütle atlama) sporcusu Cengiz Koçak, Sinop'un Boyabat ilçesinde 135 metre yüksekliğindeki Kırkkızlar Kayası'ndan serbest atlayış yaptı.

15.03.2017 - 17:02

Daha önce Erzurum Uzunköprü ile Samsun'da Şahinkaya Kanyonu'ndan atlayış yapan Koçak, Boyabat Kırkkızlar Kayası'nda kurulan platforma çıkarak 135 metreden kendisini boşluğa bıraktı. Koçak, daha sonra paraşütünü açarak güvenli şekilde iniş gerçekleştirdi.

Koçak, Kırkkızlar Kayası'nın serbest atlayış için oldukça uygun bir yer olduğunu belirterek, "Kırkkızlar Kayası ve çevresi 4 farklı ekstrem spor branşına ev sahipliği yapabilir. Bu alan serbest atlayış ile kaya tırmanışı, paramotor ve highliner (yüksekte ip üstünde yürüme) yapılabilecek bir parkur." dedi.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'dan tüm branşların aynı anda gerçekleştirileceği bir ekstrem spor festivalinin 5-7 Mayıs'ta yapılması sözünü aldığını anlatan Koçak, etkinliğin Boyabat'ı Türkiye'nin ve dünyanın ekstrem sporlar alanında önemli parkurlarından biri haline getirebileceğini ifade etti.