19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kırklareli merkezli 4 ildeki suç örgütü operasyonu

Kırklareli merkezli 4 ildeki suç örgütü operasyonu - "Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüpheli adliyeye getirildi - Operasyon kapsamında Fransa ve Bulgaristan'da yaşayan 4 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyorKIRKLARELİ (AA) - Kırklareli merkezli 4 ilde "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüpheli adliyeye sevk edildi.

8.06.2018 - 15:45

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen "Sınır taşı" operasyonu kapsamında, üç gün önce "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "hayvan kaçakçılığı", "uyuşturucu madde imalatı ve ticareti", "rüşvet", "görevi kötüye kullanma", "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun"a muhalefet" suçlarına karıştıkları iddiasıyla Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve İstanbul'da gözaltına alınan 34 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Kırklareli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Operasyon kapsamında Fransa ve Bulgaristan'da yaşayan 4 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

- Olay

Kırklareli merkezli 4 ilde "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" iddiasıyla 34 şüpheli 3 gün önce düzenlenen operasyonda göz altına alınmıştı.

Şüphelilerin aralarındaki telefon görüşmelerinde kaçak hayvanlara "yem", uyuşturuculara "rakı", jandarma ekipleriyle ilgili ise "maymun gözünü açtı dikkatli olun" dedikleri belirlenmiş, kamu görevlilerinin ise illegal yollarla temin ettikleri resmi hayvan küpelerini, suç örgütü üyelerine verdiği ortaya çıkmıştı.

Öte yandan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 30 kilogram uyuşturucu madde, 153 kaçak hayvan, 5 el telsizi, 1'i kuru sıkı 3 tabanca, 853 hayvan küpesi ile küpe makinesi ele geçirilmişti.