19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kırklareli'de FETÖ/ PDY davası

Kırklareli'de FETÖ/ PDY davası - Soruşturma kapsamında, 19'u tutuklu 31 sanık hakkında açılan davanın duruşmasına devam edildi - Tutuklu sanıklardan Saygılı: - "Ben 28 Şubat darbecilerine karşı başörtüsü mücadelesi nedeniyle sendikaya üye oldum, daha sonra kendi isteğimle ayrıldım.

28.03.2017 - 18:35
Şimdi ise darbecilerle aynı kefeye konuldum. Bir daha aktif gördüğüm hiçbir mekanın önünden geçmem"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında "terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla dava açılan 31 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan duruşmada, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu öne sürülenlerin de bulunduğu 19'u tutuklu, 31 eski öğretmen hakim karşısına çıktı.

Tutuklu sanıklardan Zeynep Saygılı, yaptığı savunmada suçlamaları reddetti.

Saygılı, FETÖ ile bağlantısı olduğunu ve daha sonra kapatılan Aktif Sen'e başörtüsünün kamuda daha etkili olacağını söyledikleri için üye olduğunu savundu.

FETÖ'ye para yardımında bulunmadığını iddia eden Saygılı, Zaman gazetesine ise babasının abone olduğunu ancak aboneliği darbe girişiminden önce iptal ettirdiğini belirtti.

FETÖ ile ilgili hiç kimseden bir talimat almadığını anlatan Saygılı, ''Ben 'ByLock' kullanmadım, bir dergiye veya gazeteye de aboneliğim olmadı. Ben 28 Şubat darbecilerine karşı başörtüsü mücadelesi nedeniyle sendikaya üye oldum, daha sonra kendi isteğim ile ayrıldım. Şimdi ise darbecilerle aynı kefeye konuldum. Bir daha aktif gördüğüm hiçbir mekanın önünden geçmem.'' diye konuştu.

Saygılı, savunmasının ardından mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı.

Tutuklu sanıklardan İbrahim Gökler de Bank Asya hesabını, faturalarını yatırmak ve maaşından kalan parayla yatırım yapmak amacıyla açtığını ileri sürdü.

FETÖ ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını iddia eden Gökler, 2005 yılından bu yana Bank Asya hesabının bulunduğunu dile getirdi.

"ByLock" kullanmadığını iddia eden Gökler, ''Geç gelen adalet, adalet değildir. Benim bakıma muhtaç annem, babam ile çocuklarım var. Tutuklandığımdan bu yana ailem mağdur olmuştur. Bugün de verilecek kararın adaletli olacağını düşünüyorum.'' dedi.

Duruşmada sırasında rahatsızlanan bir kadın sanık ise mahkeme salonunun dışına çıkarılarak, şekerli su verildi. Bir süre salon dışında dinlenen sanık, yeniden salona alındı.

Sanıklardan 6'sının savunma yaptığı duruşmaya, yarın devam edilecek.