18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Kırklareli'deki FETÖ darbe girişimi davası

Kırklareli'deki FETÖ darbe girişimi davası - FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65.

16.02.2018 - 13:40
Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 11'i tutuklu 28 sanığın yargılanmasına devam edildi

KIRKLARELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 11'i tutuklu 28 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan duruşmada, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında yer aldığı 11 tutuklu sanık ile tutuksuz bazı sanıklar hazır bulundu.

Başbakanlık adına avukat Halit Çokan'ın da katıldığı duruşma, Mahkeme Başkanı İzzet Koçer'in gönderilen belge ve dokümanları okunmasıyla başladı.

Sanıklar, duruşmaya sunulan doküman, belge ve bir önceki celsede Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya'nın esasa ilişkin mütalaasına ilişkin savunmalarını yaptı.

Tutuklu sanıklardan eski astsubay Arif Burak Demirelli, yaptığı savunmasında, darbe girişiminin yaşandığı gece her şeyden habersiz, göreve çağrıldığını söyledi.

Birliğine katıldığında ise kimseden emir almadığını ve kimseye emir vermediğini öne süren Demirelli, darbe girişimini destekleyecek hiç bir faaliyette bulunmadığını ifade etti.

Tutuksuz sanıklardan B.D. ise komutanlarının kendisine verdiği emirler dışında hiçbir faaliyette bulunmadığını ileri sürdü.

Savunma sırasının Cemalettin Doğan'a gelmesi üzerine, Doğan'ın avukatı söz alarak savunmalarının hazır olmadığını, en son savunma yapmak istediklerini talep etti. Koçer ise böyle bir durumun mümkün olmadığını, herkesin sırasına göre savunma yapması gerektiği uyarısında bulunarak, duruşmaya öğle arası verdi.

Bu arada bir önceki celsede 81 sanığın yargılanmasıyla başlanan davada, tutuksuz sanıkların da aralarında bulunduğu 53 şüphelinin dosyası ayrılmıştı.