29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Kırklareli'den Hakkari'ye gönül köprüsü"

"Kırklareli'den Hakkari'ye gönül köprüsü" - İstiklal Ortaokulu öğrencileri, Yüksekova'da görev yapan askerlere moral olması amacıyla yazdıkları mektupları gönderdi - Mektupları okuyarak duygulanan askerler, öğrencileri görüntülü arayarak teşekkür ettiKIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de İstiklal Ortaokulu öğrencileri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görev yapan askerlere moral olması amacıyla yazdıkları mektupları gönderdi.

8.12.2017 - 16:29

Öğrenciler, geçtiğimiz hafta okulun Türkçe öğretmeni Gamze Kılıç öncülüğünde askerlere gönderilmek üzere mektup yazdı.

Hazırlanan 40 mektup, Yüksekova'daki askerlere gönderilmek üzere Kırklareli Jandarma Komutanlığına teslim edildi, mektupları alan Yüksekova'daki askerler öğrencileri cep telefonundan görüntülü arayarak teşekkür etti.

Okul Müdürü Necat Büyükyakalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüttükleri "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında öğrencilerin yazdığı mektupları Hakkari'ye gönderdiklerini anlattı.

Mektupları okuyan askerlerin de okulu görüntülü arayarak öğrencilere teşekkür ettiklerini belirten Büyükyakalı, öğrencilerin vatan ve bayrak sevgilerini mektuplarına yansıttıklarını, öğrencilerin, askerlerle görüntülü görüşmelerinde ise duygusal anlar yaşandığını kaydetti.

Öğretmen Kılıç ise öğrencilerin içten yazdıkları satırların Kırklareli'den Hakkari'ye gönül köprüsü olduğunu vurguladı.

Askerlerin aramasıyla ayrı bir mutluluk yaşadıklarını belirten Kılıç, "Tarihe nam salmış Türk askerleri yüce gönüllüğünü bir kez daha ispatlamış oldu." dedi.

- "Mehmetçiğimize çok şey borçluyuz"

Okul öğrencilerinden Doğa Fidalı ise "Biz okumuza rahat geliyorsak Mehmetçiğimize borçluyuz" dedi.

Babasının da asker olduğunu belirten Fidalı, Mehmetçiğin ne şartlar altında görev yaptığını az da olsa bildiğini vurguladı.

"Vatanımızı ve milletimizi sevmeliyiz" diyen Fidalı, şöyle devam etti:

"Edirne'den Kars'a, Kars'tan Edirne'ye yurdumuzun dört bir köşesinde rahatça yaşayabiliyorsak, bunu Mehmetçiğe borçluyuz. Biz yaptığımız mektup çalışması ile çok duygulandık. Onlarla konuşmak ise bize ayrı bir heyecan verdi. Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi "Allah bir daha bu ülkeye İstiklal Marşı" yazdırmasın."

Eliz İlter askeri çok sevdiklerini, tüm askerlere görevlerinde başarılar dilediklerini söyledi.