20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kırklareli'nde FETÖ/PDY davasında ara karar

Kırklareli'nde FETÖ/PDY davasında ara karar - Duruşmada 2 sanık tahliye edildi KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye yapılanmasına yönelik haklarında dava açılan 12'si tutuklu 20 sanığın yargılandığı duruşmada ara karar verildi.

10.08.2017 - 15:29

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen ikinci duruşmaya, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilenlerin de bulunduğu, adliye ve ceza infaz kurumu personeli, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu 8 sanık, duruşma salonuna Ceza İnfaz Kurumu aracıyla getirilirken, 4 sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile duruşmaya katıldı.

Sanık yakınları, duruşma salonunun önünde kurulan kontrol noktasında üst araması yapıldıktan sonra salona alındı.

Sanık ve avukatların savunmalarının ardından tanıkların dinlenmesi tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, tutuklu 12 sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Bir süre ara verilen duruşmada, Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, mütalaaya ilişkin kararda, İlyas Uzun ile Alparslan Varlık'ın tahliyesine karar verildiğini bildirdi.

Yeltepe, sanıklardan Hakan Altun, Birkan Ercan, Adem Çalışkan, Ernur Çağır, Fatih Şükrü Gökçek, Hüsamettin Tursun, Muhammet Bahtiyar Eskin, Onur Eci, Yusuf Karpuz ve Yhtyyar Annayev'in tutukluluk halinin devam etmesine karar verildiğini belirtti.

Duruşma, 15 Kasım'a ertelendi.