29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kırklareli'ndeki FETÖ'nün esnaf ve iş adamı yapılanması davası

Kırklareli'ndeki FETÖ'nün esnaf ve iş adamı yapılanması davası KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanması soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 1'i firari, 30'u tutuklu, 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

8.12.2017 - 15:26

Fizik yetersizlik nedeniyle Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmada, sözde "il imamı", "il ağabeyi" ve "il ablası" olduğu iddia edilenlerin de aralarında bulunduğu 30 tutuklu sanık hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Hilmi Altun, devlet aleyhine suç teşkil edecek hiçbir davranışının bulunmadığını ileri sürdü.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini savunan Altun, hiçbir terör örgütüne üye olmadığını ve gizli faaliyetler yürütmediğini iddia etti.

Kırklar Eğitim AŞ'nin ortağı olduğunu ifade eden Altun, ortaklığının kağıt üzerinde değil, gerçek olduğunu belirtti.

Kırklareli'nde esnaf olduğunu, yatırım yapmak amacıyla şirketten hisse aldığını aktaran Altun, ''Kırklar Eğitim AŞ'de 1 milyon lira hissem var. Bu hissenin 250 bin liralık bölümünü başka birinden almıştım. Şirketten hiç kar payı almadım okul ve yurt olarak yatırım yapıldı. Yatırımlar konusunda şirket yöneticileri her yıl bir kez toplantı düzenlerdi ve şirketin yapılan çalışmaları hakkında bilgi verilirdi. Benim ortaklığım kağıt üzerinde olan bir ortaklık değildir.'' dedi.

- ''Askeri harita benim değil''

Tutuklu sanıklardan sahibi olduğu yerel gazetesi KHK kapsamında kapatılan gazeteci Elmas Cankurt da savunmasında, hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu ileri sürdü.

Darbe girişiminden önce Kırklareli'nde faaliyet gösteren bir gazetesini sattığını öne süren Cankurt, ''Bu gazetenin deposunda yapılan aramada 1980'lerden kalma askeri harita, bazı dergi ve kasetler ele geçirilmiş. Bunlar da benim hakkımda delil olarak gösteriliyor. Askeri harita benim değil.'' ifadelerini kullandı.

Duruşma diğer sanıkların savunma yapmasıyla devam ediyor.