19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kırkpınar başpehlivanı Balaban, Balıkesir'de

Kırkpınar başpehlivanı Balaban, Balıkesir'de - 656.

18.07.2017 - 14:23
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan İsmail Balaban'a Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur tarafından altın hediye edildi - Başpehlivan Balaban: "Amacım 3 yıl üst üste başarılı olup, altın kemerin sahibi olmak. Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek"

BALIKESİR (AA) - 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan İsmail Balaban ile dereceye giren Balıkesirli güreşçiler, Balıkesir Büyükşehir Belediye ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından ödüllendirildi.

Uğur, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Hizmet Binası'nda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, yağlı güreşin standartlarını yükseltmek ve ata sporu güreşi dünyaya duyurmak istediklerini söyledi.

Futbolcuya verilen önem kadar yağlı güreş yapan pehlivanlara da değer verildiğinde ata sporunun dünyaya tanıtılacağını vurgulayan Uğur, "Büyükşehir Belediyesi olarak Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğini kurduk. İstiyoruz ki yağlı güreşlerin standardını yükseltelim. Yağlı güreşleri kurallı kaideli hale getirelim. Eğer bir disiplin, kural kaide getirirsek, standardı yükseltirsek, gençlerimizin talebi olursa yağlı güreşi zirveye taşırız. İsmail Balaban kardeşimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu.

Başpehlivan İsmail Balaban da Kırkpınar güreşlerinde 3-4 kilo zayıfladığını anımsatarak, "Yağlı güreşe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kırkpınar için çok çalışmış, 2013 yılında başarı elde etmiştim. Rabbim yine nasip etti. Amacım 3 yıl üst üste başarılı olup, altın kemerin sahibi olmak. Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Balaban ile dereceye giren güreşçiler Gökhan Öz, İhsan Derin, Mahsun Bilgiç ve Burhan Karabulut'a altın hediye edildi.