28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Kırkpınar şampiyonu Balaban'a baba ocağında coşkulu karşılama

Kırkpınar şampiyonu Balaban'a baba ocağında coşkulu karşılama ANTALYA (AA) - Tarihi Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban, baba ocağı Elmalı'da coşkuyla karşılandı.

21.07.2017 - 13:58

Bu yıl 656'ncısı gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olarak altın kemer kazanan İsmail Balaban ve kardeşi Turan Balaban, baba ocağı Elmalı'da coşkuyla karşılandı.

Elmalı Belediyesince organize edilen karşılama töreninde, ilçe girişinde Kaymakam Gürbüz Saltaş ve Belediye Başkanı Ümit Öztekin ile şehir turu atan İsmail Balaban ve kardeşi, halkı selamladı.

Şehir turunun ardından Elmalı Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan İsmail Balaban, bugüne kadar Kırkpınar'da başpehlivan olmak için çalıştığını, bundan sonraki hedefinin ise altın kemerin ebedi sahibi olmak olduğunu söyledi.

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Balaban, özellikle doğup büyüdüğü topraklara Kırkpınar Başpehlivanı olarak karşılanmanın ayrıca gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de 656. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde altın kemeri kazanan İsmail Balaban'ı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. İsmail Balaban'ın güreşlerin sonuna kadar büyük bir başarı gösterdiğini ifade eden Öztekin, aynı başarıyı 665'inci Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri'nde de göstereceğine inandığını bildirdi.

Konuşmanın ardından Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Başpehlivan İsmail Balaban'a 10 tam altın hediye etti.