20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kırşehir'deki HDP yöneticileri davası

Kırşehir'deki HDP yöneticileri davası - Kırşehir'de, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri iddiasıyla "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan haklarında dava açılan HDP Kırşehir il başkanı ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi - Mahkeme, iki sanığın tahliyesine karar verdiKIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri iddiasıyla "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan haklarında dava açılan HDP Kırşehir il başkanı ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

6.10.2017 - 14:36

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar M.Ş, M.C, S.Ö, Ş.L. ile 12 tutksuz sanık ve avukatlar katıldı. HDP Kırşehir İl Başkanı D.R, F.Ş.K, H.B, SEGBİS ile mahkeme salonuna bağlandı.

Sanıklardan D.R, SEGBİS ile ifade vermek istemediğini belirterek, mahkeme salonunda heyetle göz teması içinde savunma yapmak istediğini söyledi.

Özgürlüklerinin kısıtlandığını ileri süren D.R, "50 yaşındayım. 96 yaşında bir annem var. Cezaevinde kadın hastalığı ve sedef rahatsızlığı başladı. Tek suçumuz siyaset yapmak. Bir dünya görüşümüz var. Empati yaparak ve hukuku gözeterek yargılama yapmanızı istiyorum." dedi.

Sanıklardan M.C. de iddianamede neyle suçlandığını bilmediğini ve HDP'nin yöneticisi olmadığını öne sürdü.

Yüzde 100 engelli 35 yaşında bir oğlu olduğunu anlatan M.C, çocuğuna kendisinden başka bakabilecek kimsenin olmadığını dile getirerek, elektronik kelepçe ile de olsa tahliyesini istedi.

M.Ş. ise yasal olmayan hiçbir faaliyet içinde bulunmadığını, HDP'nin ne üyesi ne de yöneticisi olduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından avukatların savunmalarını aldı.

Avukatlar, bu dosyanın asıl faili olan ve PKK'ya eleman kazandırmak için partide toplantılar yaptığı iddia edilen Mehmet Ali B'nin etkin pişmanlıktan faydalanması nedeniyle tahliye edildiğini belirterek, tutuksuz yargılanan sanığın mahkeme salonunda dinlenmesini talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, avukatların talebinin dosyanın esasına bir katkısının olmayacağı gerekçesiyle reddine, M.C. ve M.Ş'nin tahliyelerine, diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 14 Kasım'a erteledi.

- Operasyon

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere düzenlenen terör saldırısının ardından terör örgütü PKK'nın kırsaldaki kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri öne sürülen HDP'li yöneticilere yönelik 17 Aralık 2016'da 140 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlemiş, aralarında İl Başkanı D.R'nin de olduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan aralarında il başkanının da olduğu 14 kişi tutuklanmış, 7 sanık, önceki duruşmalarda tahliye edilmişti.