23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kırşehir'den Haleplilere 13 tırlık yardım

Kırşehir'den Haleplilere 13 tırlık yardım - Valiliğin başlattığı yardım kampanyasında toplanan malzemeleri taşıyan tırlar, Ahi duasıyla uğurlandıKIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliğince başlatılan kampanyada toplanan 13 tır yardım malzemesi, Haleplilere gönderildi.

10.03.2017 - 16:23

Vali Necati Şentürk, valilik binası önünde düzenlenen törende, ocakta başlatılan kampanyanın sonuna gelindiğini söyledi.

Kırşehirlilerin cömertliğin en güzel örneğini gösterdiğini belirten Şentürk, Haleplilere yardımın, insanlık görevi olduğunu dile getirdi.

Haleplilerin zor durumda olduğunu ifade eden Şentürk, şöyle konuştu:

"Orada soydaşlarımız, dindaşlarımız öldürülüyor. Türkmen kardeşlerimizin evleri yok, doğru düzgün kıyafetleri yok, yiyecekleri çok kısıtlı. Bize düşen insanlık vazifesi, neyimiz varsa onlara da aynısını göndermek. Bu nedenle kampanyayı başlattık. Daha önce Halep'e 9 tır yardım göndermiştik. Bugün de 13 tırı yola çıkarıyoruz. Kampanya kapsamında toplam 341 bin liralık yardım toplandı. Ahiler diyarı Kırşehir'de, hemşehrilerime kampanyaya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Tırlar, Çobanbey Sınır Kapısı'nda AFAD görevlileri aracılığıyla doğrudan Türkmen kardeşlerimize ulaştırılmaktadır."

Şentürk, görevlilerin yardım malzemelerini titizlikle dağıttığını kaydetti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Ahi duasının ardından 13 tır, bölgeye uğurlandı.

Törene, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, vali yardımcıları, kaymakamlar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.