28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Kırşehir'den Haleplilere 9 tır yardım malzemesi

Kırşehir'den Haleplilere 9 tır yardım malzemesi - Gıda, giysi ve kışlık malzeme yüklü 9 tır, Ahi duasıyla yola çıkarıldı - Kırşehir Valisi Şentürk: - "Bu sefer de Halep'ten gelen kardeşlerimize yardım gönderiyoruz.

7.02.2017 - 15:49
Halep bizim kanayan yaramız, yürek ıstırabımız. Dinmeyen bir sızımız ve acımız"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'deki yardım kampanyasında toplanan 9 tır gıda, giysi ve kışlık malzeme, Haleplilere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

Vali Necati Şentürk, Valilik önünde düzenlenen uğurlama töreninde, Kırşehir'den daha önce Suriyeli sığınmacılar için 45 tır yardım malzemesi yollandığını söyledi.

Anadolu insanının kanayan yarası Halep için de Kırşehir Valiliği olarak ayrı yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Şentürk, il genelinde buna büyük destek sağlandığını vurgulayarak, vatandaşlara teşekkür etti.

Şentürk, "Bu sefer de Halep'ten gelen kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. Halep bizim kanayan yaramız, yürek ıstırabımız. Dinmeyen bir sızımız ve acımız. Bin yıllık Türk yurdu. Büyük oranda Türkmen kardeşlerimiz yaşıyordu. Ecdadımız Selçuklulardan bu yana Anadolu'yu korumak için Halep'e Türkmenleri yerleştirmişti. Bugün o bölgede 4 milyondan fazla Türkmen yaşıyor. Halep bizim için İstanbul kadar önemli." dedi.

Halepli mağdur ve mazlumlara da yine Türkiye'nin sahip çıktığını ve halkın yardım kampanyaları başlattığını dile getiren Şentürk, şöyle devam etti:

"Daha önce 45 tır malzeme gönderdik Suriye'deki kardeşlerimize. Bu sefer Halep mağdurlarına gönderiyoruz. Kim sahip çıktı onlara, bizler sahip çıktık, Cumhurbaşkanımız sahip çıktı. Görüşmeler yaptı, bir kısmını Türkiye sınırındaki güvenli yerlere yerleştirdi. Her taraftan onlara yardım gidiyor. Bu hayır yarışında Kırşehir geride kalamazdı. Yine kampanya başlattık. Talebelerimizden de para topladık. Karınca kararınca verdiler. Miktarı ne olursa olsun, bizim için çok kıymetli. Bugün 9 tır daha gönderiyoruz."

Şentürk, un başta olmak üzere gıda, giysi ve kışlık malzemelerden oluşan yardımın, Halep'in etrafındaki köylerden Çobanbeyli sınır kapısı yakınına gelen Türkmenlerin çoğunlukta bulunduğu bölgelerde AFAD yetkilileri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydetti.

Konuşmanın ardından 9 tır, yapılan Ahi duasının ardından bölgeye uğurlandı.