19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi'nde sona doğru

Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi'nde sona doğru - Yaklaşık 4 milyon 600 bin lira yatırım bedeliyle inşa edilen Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor - Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Proje, Ankara'ya yakınlığı, çevre yollarının kesiştiği bir noktada bulunması ve Kızılırmak boyunca uzanan konumu sebebiyle ayrıca bir öneme sahip"KIRIKKALE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi'nin, Ankara'ya yakınlığı, çevre yollarının kesiştiği noktada bulunması ve Kızılırmak boyunca uzanan konumu sebebiyle ayrı bir önem taşıdığını belirtti.

19.07.2017 - 17:09

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi çerçevesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen "Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi"nde sona yaklaşıldığı bildirildi.

- Yatırım bedeli yaklaşık 4 milyon 600 bin lira

Çalışmalar kapsamında Kızılırmak'ın her iki kenarına yaklaşık 4 bin 500 metre taş tahkimatının yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kırıkkale'yi, taşkın zararlarından korumak maksadıyla zarif ve estetik projelerle buluşturan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu çerçevede Yeşil Vadi Projesi kapsamında yürüttüğü Kızılırmak'ın yatak tanzimi işinde sona yaklaştı. Kırıkkale Yahşihan Hacıballı köyü ile Ankara-Kırıkkale karayolu arasındaki Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi'ne Aralık 2015 tarihinde başlayan DSİ, bu projede yüzde 90 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Yaklaşık 4 milyon 600 bin lira yatırım bedeliyle inşa edilmekte olan Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor."

- "Kırıkkale cazibe merkezi haline gelecek"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Eroğlu, bu çalışmanın, Kırıkkale'nin uzun süredir gündeminde olan Yeşil Vadi Projesi'nin ilk adımı olacağını belirtti.

DSİ'nin yürüttüğü bu çalışma ve ilgili diğer kurumlarca yapılmakta olan rekreasyon projeleriyle birlikte Kırıkkale halkının turizm, kültür, spor ve ticaret gibi hizmetlerle buluşturulmasının sağlanacağını bildiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Proje, Ankara'ya yakınlığı, çevre yollarının kesiştiği bir noktada bulunması ve Kızılırmak boyunca uzanan konumu sebebiyle ayrıca bir öneme sahip bulunuyor. Bölgede tabiatla iç içe, sağlıklı ve kaliteli bir ortam oluşturulmasıyla Kırıkkale cazibe merkezi haline gelecek ve Kırıkkale'nin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkılar sağlayacak."