20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kızıltepe Atık Su Arıtma Tesisi hizmete girdi

Kızıltepe Atık Su Arıtma Tesisi hizmete girdi - Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Yaman: - "Tesis, Kızıltepe ve Artuklu ilçemizin kangren haline gelen alt yapı sorununu kökten çözecek" MARDİN (AA) - Mardin'in Kızıltepe İlçesinde 20 milyon avro harcamayla yaptırılan Kızıltepe Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı.

12.02.2018 - 16:14

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (IPA) desteğiyle yaptırdığı Kızıltepe (Güney) Atık Su Arıtma Tesisi, hizmete alındı.

Artuklu ilçesinin yüzde 70'i ile Kızıltepe ilçesinin tamamının atık suyunun arıtılacağı tesiste, 24 milyon metreküp atık su arıtılacak.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, atık su artıma tesisinin kısa sürede tamamlandığını söyledi.

Göreve geldiklerinde projenin yüzde 10'luk kısmının tamamlandığına işaret eden Yaman, bir yıl içerisinde yüzde 90'nın tamamlandığını kaydetti.

Yaman, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimizde bu proje durmuştu, 31 Aralık 2017'ye kadar bitirilmezse belediyemize hibe olarak verilen yaklaşık 20 milyon avroyu biz vermek zorunda kalacaktık. Belediyemizin gayretleriyle Kızıltepe ve Artuklu ilçemize hizmet verecek projeyi tamamladık."

Tesisin, çevre ve insan sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Yaman, "Kızıltepe ve Artuklu ilçemizin kangren haline gelen alt yapı sorununu kökten çözecek. Arıtılan su sayesinde endüstriyel tarımla uğraşan çiftçinin su sorunu büyük oranda çözülmüş olacak. Dere yataklarımız temizlenerek doğal halini alacak. En önemlisi ise bu ilçelerimiz kötü kokudan kurtulacak." ifadelerini kullandı.