28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Kızların sosyal medyada tartışmasının ardından çıkan silahlı kavga davası

Kızların sosyal medyada tartışmasının ardından çıkan silahlı kavga davası - Adana'da sosyal medyada kızların tartışmasının ardından iki aile arasında çıkan silahlı çatışmada 16 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin 4'ü tutuklu 8 kişinin yargılanmasına başlandı ADANA (AA) - Merkez Yüreğir ilçesinde, iki kızın sosyal medyada tartışmasının ardından aileler arasında çıkan silahla kavgada 16 yaşındaki gencin vurularak öldürülmesine ilişkin 4'ü tutuklu 8 kişinin 6 yıldan müebbet hapse kadar değişen hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

29.03.2017 - 17:58

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Selahattin Harman ile çocukları Muhammet ve 18 yaşından küçük M. Harman ve Hasan Kımış ile tutuksuz sanıklar İhsan Koşan, Veysel Tekin, Erdal Tekin ve Vedat Tekin katıldı.

Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 17 yaşındaki M. Harman'ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunması alındı.

Olayın 2 kızın sosyal medya üzerinden küfürleşmesi üzerine meydana geldiğini söyleyen M. Harman, şöyle konuştu:

"Kız kardeşim diğer kızın evini gösterdiği için kardeşimi dövüp başına silah dayamışlar. Eve giderken Erdal Tekin'i gördüm. Hasan ile eve gidip silahımı aldım, arkadaşım Hasan’da da silah vardı. Erdal’ın yanına gidip 'Yakışır mı size bir bayana el kaldırmak, erkekliğe yakışır mı?' diye sordum. Yanındakiler bizi dövdü. Benim çığlıklarım üzerine babamın geldiğini gören Tekin ailesi ve yanındakiler silahla ateş etmeye başladı. Silahı çekerken babam 'Yapma' diyerek elimden tuttu, bu sırada tabanca ateş aldı. Kasım Kavran’ı kimin vurup öldürdüğünü Hidayet Tekin’i kimin yaraladığını bilmiyorum. Ben boş alana doğru ateş ettim."

Hasan Kımış ise arkadaşı M. Harman'ın sokakta bulunan Ergin, Kasım ve Ramazan Kavran'ın üzerine doğru ateş etiğini söyledi.

Kız kardeşinden de yedek şarjör istediğini belirten Hasan Kımış, "Benim üzerimde silah yoktu. Babası Selahattin 'Sıkın sıkın hepsini öldürün’ diye söylüyordu. M, yanındaki başka tabancayı ağabeyi Muhammet'e verdi. İkisi de silahla ateş etmeye başladı. Kasım ve Hidayet’in nasıl vurulduğunu bilmiyorum, hava karanlıktı." ifadesini kullandı.

Selahattin Harman ise oğlu M'nin birkaç el ateş ettiğini, kendisinin de ateş etmemesi için müdahale ettiğini söyledi.

Sanık Harman, "Bir damdan ateş edildi, kalbimin altında bir acı hissettim. Oğlum Muhammet’e vuruldum dedim. O sırada M. Harman tekrar birkaç defa daha ateş etti." dedi.

Muhammet Harman da dövülen kardeşini almaya çalıştığını, elinde silah olmadığını söyledi.

Veysel Tekin ve İhsan Koşan ise olayda M. Harman ile ağabeyi Muhammet’in ateş ettiğini iddia etti.

Erdal Tekin ve Ergin Tekin de olayda önce Selahattin Harman'ın ardından da oğulları Muhammet ve M. Harman'ın ateş ettiğini ileri sürdü.

Olay sırasında bacağından yaralanan Hidayet Tekin ise "Ellerimi kaldırıp 'Yapmayın Allah aşkına' dedim. O anda bacağımdan vuruldum. Selahattin Harman ve 2 çocuğu, 'Öldüreceğiz' diye bağırıyorlardı. Yeğenim Kasım da benim vurulduğumu görünce evin avlu kapısından başını çıkarınca başından vuruldu." dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

İddiaya göre, Selahattin H'nın kızı M.K. ile Fırat T'nin yeğeni D.T. sosyal medya üzerinden birbirleriyle tartışmış, bu yüzden iki aile arasında 13 Eylül 2016'da çıkan kavgada Kasım Kavran başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti.