28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Kocaeli istihdam şampiyonluğunu bırakmak istemiyor

Kocaeli istihdam şampiyonluğunu bırakmak istemiyor - Türkiye'nin 2012-2015 döneminde en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan Kocaelili 7 firmaya plaket takdim edildi - Kocaeli Valisi Güzeloğlu: - "(İstihdamı en çok artan ilin Kocaeli olması) Hedefimiz bir kereliğine değil, değişmemecesine 2017 yılı sonuna kadar Kocaeli'yi o noktada tutmak, başarısını her gelecek gün daha öteye taşımaktır"KOCAELİ (AA) - Türkiye'nin 2012-2015 döneminde en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan Kocaelili 7 firmaya plaket verildi.

23.02.2017 - 16:03

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin hedeflerine, geleceğine doğru büyük yürüyüşüne ekonomik ve reel sektörün desteğinin çok gerekli olduğu söyledi.

Türkiye'nin küresel ölçekte gerideki yıllarda yaşanan büyük belirsizliklere ve krize rağmen son 15 yılda büyümesini istikrarlı şekilde sürdürdüğünü ifade eden Güzeloğlu, bütün krizlere karşı dayanıklı yapısıyla krizi yönetebilen ve bundan karlı çıkabilen bir ülke olduklarını kaydetti.

Güzeloğlu, Türkiye'nin yaşadığı siyasal ve toplumsal tehditler ile hainliklere rağmen milletin iradesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle bunların hepsini bertaraf ettiğini dile getirerek, "Kocaeli'ye yakışan bir misyon sadece istihdamı artıran bir il olmak değil, Türkiye'de istihdamı en çok artıran bir il olmak, yani şampiyon olmak hedefini ortaya koymuştuk. Dün TOBB'a bağlı TEPAV'ın Sosyal Güvenlik Kurumu verileri baz alınarak yaptığı istihdam raporunda yıl sonu itibarıyla Türkiye'de istihdamını en çok artıran, yani şampiyon olan il Kocaeli oldu." diye konuştu.

- "Kocaeli'nin 2017'de şampiyon olarak kalmasını hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a buradan bir kez daha taahhütlerini beyan ettiklerini aktaran Güzeloğlu, "Hedefimiz bir kereliğine değil, değişmemecesine 2017 yılı sonuna kadar Kocaeli'yi o noktada tutmak, başarısını her gelecek gün daha öteye taşımaktır. Buna dönük gayretimiz olursa, hem bireysel hayatımızda, hem de toplumsal hayatımızda aşılamayacak hiçbir engel söz konusu değildir. Yeter ki kendimize güvenelim, kentimize güvenelim, ülkemize güvenelim." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da büyüyen firmaların inançlı ve kararlı davranarak hareket ettiğini anlatarak, Kocaeli'den pek çok firmayı bu sıralarda görmek istediklerini kaydetti.

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut ise kentin sanayide Türkiye'nin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, 2017 yılına iş dünyası olarak umutla baktıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu, Karaosmanoğlu ve beraberindeki protokol üyelerince 2012-2015 döneminde en hızlı büyüyen 100 şirket arasında yer alan Kocaelili 7 firmaya plaketleri verildi.