29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kocaeli'de kayıp lise öğrencisinin cesedinin bulunması

Kocaeli'de kayıp lise öğrencisinin cesedinin bulunması - Gölcük ilçesinde 5 Ocak'tan bu yana kendisinden haber alınamayan ve cesedi gömülü halde bulunan 17 yaşındaki kız öğrencinin ölümüyle ilgili gözaltına alınan şüpheli tutuklandıKOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 5 Ocak'tan bu yana kendisinden haber alınamayan ve cesedi gömülü halde bulunan 17 yaşındaki kayıp lise öğrencisi Ecem Balcı'nın ölümüne ilişkin bir şüpheli tutuklandı.

19.02.2018 - 15:10

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Gölcük ilçesinde 17 yaşındaki kız çocuğu Balcı'nın kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturmanın, 16 Şubat'ta cesede ulaşılması üzerine genişletildiği ve soruşturmanın güvenliği açısından konu ile ilgili aynı gün yayın yasağı getirildiği belirtildi.

Kız öğrencinin ölümünde şüpheli oldukları değerlendirilerek gözaltına alınan şüphelilerin bugün Gölcük Adliyesi'ne sevk edildiği aktarılan açıklamada, "Şüpheli S.K, 'çocuğu kasten öldürme' suçundan tutuklanmış, diğer şüpheliler hakkında 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan adli kontrol tedbiri uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

- Olay

Değirmendere Hacı Halit Erkut Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ecem Balcı (17), gördüğü kanser tedavisi nedeniyle okul yönetimine başvurarak 27 Aralık'ta eğitimine ara vermişti. Daha sonra 5 Ocak'ta evden ayrılan öğrenciden bir süre haber alamayan anne E.E, kızı hakkında kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 16 Şubat'ta yapılan açıklamada ise soruşturma kapsamında elde edilen bilgiler doğrultusunda kayıp kızın cesedinin, Gölcük ilçesindeki ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulunduğu bildirilmişti.

Öte yandan Kandıra ilçesi Kerpe beldesinin sahil kesiminde yer alan Kartal Kayalıkları mevkisinde de 15 Ocak'ta denizde anne E.E'nin cesedine ulaşılmıştı.