19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kocaeli'deki banka para nakil aracının soyulması

Kocaeli'deki banka para nakil aracının soyulması - Nakil aracının soyulması olayına karıştıkları iddia edilen 3 şüpheli tutuklandıKOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir banka şubesinin nakil aracının soyulması olayına karıştıkları iddia edilen 3 şüpheli tutuklandı.

23.02.2018 - 20:27

Alınan bilgiye göre, Sanayi Mahallesi'nde bulunan bir bankanın para nakil aracının soyulmasına ilişkin yakalanan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından Kocaeli Adliyesi'ne gönderilen şüpheliler M.Ç, B.Ç. ve S.E, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.


- Olay

Para nakil aracında şoför olarak çalışan kişi, Sanayi Mahallesi Pembe Köşk Sokağı'nda durdurduğu araçta bulunan güvenlik görevlisini etkisiz hale getirmiş, otomobille kendisine yardıma gelen arkadaşıyla araçtaki güvenlik kamerasına sprey boya sıktıktan sonra bir miktar para alarak kaçmıştı.

İzmit Sanayi Mahallesi'nde bulunan bir bankanın para nakil aracından soygun olayının zanlılarının içinde bulunduğu araç, Sivrihisar Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ile Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu kısa süreli kovalamacanın ardından durdurulmuş, araçtaki iki şüpheli, daha sonra da bir başka kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan zanlıların aracında yapılan arama ve kontrollerde valiz içerisnde 1 milyon 879 bin 900 TL para ile çok sayıda dekont ele geçirilmişti.

Paralar, banka görevlileri tarafından sayılarak teslim alınmıştı.