28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Kocaeli'nin muhtarları bisiklete binecek

Kocaeli'nin muhtarları bisiklete binecek - İzmit Belediyesi'nce kentteki 472 muhtara bisiklet dağıtıldı KOCAELİ (AA) - İzmit Belediyesi'nce ''Haydi Muhtarlığa Bisikletle'' sloganıyla il genelinde görev yapan 472 muhtara bisiklet hediye edildi.

16.10.2017 - 00:10

Muhtarlar Günü dolayısıyla bir otelde düzenlenen törende konuşan İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediyesi'nce başlatılan projeyle ilk defa öğrencilere bisiklet dağıtımına başlandığını anımsatarak, projenin daha sonra Sağlık Bakanlığı'nca yurt geneline yayıldığını söyledi.

Muhtarlara bisiklet dağıtılmasıyla İzmit Belediyesi'nin örnek bir çalışma yaptığını belirten Emiroğlu, ''Belediye Başkanımız dağıttığı bisikletlerle vatandaşları ne kadar düşündüğünü bir kez daha gösterdi. Muhtarlar sağlıklı olacak ki vatandaşa daha iyi hizmet etsin.'' diye konuştu.

''Bisikletin yaygınlaşması konusunda elinden gelen her şeyi yapan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum'' diyen Emiroğlu, kent sokaklarında bisiklet kullanan muhtar görmenin mutluluk vereceğini kaydetti.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da muhtarların yaptığı hizmetin bedelinin ödenemeyeceğini belirterek, eksiklerinin giderilmesinde ellerinden geleni yaptıklarını, muhtarların sorunlarının her geçen yıl azaldığını ifade etti.

Şehri, hizmetleri daha iyi hale getirmek için çalıştıklarını dile getiren Doğan, muhtarlara şöyle seslendi:

''Sizler mahallelerinizin liderisiniz, yaptığınız hareketi vatandaş taklit eder. Bisikletleri torununuza verin diye dağıtmıyoruz. Anlaşmamızı yapalım, bisiklete bineceğiz. Haydi muhtarlığa, haydi mahalleye bisikletle... Bisiklete binmek sağlıktır, milli bir katkıdır. Sizlerin örnek olması çok önemli.''

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş ise muhtarların hayat standardının yükseltilmesi ve devletle olan iletişimlerinin güçlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Yoldaş, desteklerinden dolayı Doğan'a teşekkür ederek, bisiklet hediyesinin çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Emiroğlu, Doğan ve Yoldaş, muhtarlara bisiklet ve kasklarını dağıttı.