29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Koçtaş'ın tasarım yarışmasında ödüller sahibini buldu

Koçtaş'ın tasarım yarışmasında ödüller sahibini buldu - Koçtaş'ın 2010'dan bu yana devam ettirdiği ve üniversiteli gençlerin sektöre olan ilgisini artırmak ve tasarım alanında yaratıcı düşünceyi desteklemek amacıyla düzenlediği Koçtaş Açık Fikir İç Mekân Tasarım Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu İSTANBUL (AA) - Koçtaş'ın üniversiteli gençlerin sektöre olan ilgisini artırmak ve tasarım alanında yaratıcı düşünceyi desteklemek amacıyla düzenlediği "Koçtaş Açık Fikir İç Mekân Tasarım Yarışması"nın kazananları ödüllendirildi.

24.02.2017 - 13:04

Şirket açıklamasına göre, Koçtaş'ın 2010 yılından bu yana devam ettirdiği ve bu yıl 7. kez düzenlediği Koçtaş Açık Fikir İç Mekân Tasarım Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen ödül törenine, aralarında yüksek mimar ve sanatçı Erol Evgin'in de yer aldığı jüri üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl birinci olan Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencisi Bilal Uğur Liman 10 bin TL para ödülü ve Koçtaş'ta yaz stajı imkânı, ikinci olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğrencisi Atakan Tamtekin 7 bin TL para ödülü, üçüncü olan İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğrencileri Asude Nur Sancaktutan ve Hatice Dilara ise 5 bin TL para ödülü kazandı.

İlk 3 ödüle ek olarak her biri 2 bin 500 TL değerinde 5 mansiyon ödülü törende sahiplerine verildi.


- "Türkiye'nin en uzun soluklu tasarım yarışmaları arasında yerini aldı"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, yarışmanın her yıl artan bir ilgiyle karşılandığını belirterek, bundan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Özpamukçu, şunları kaydetti:

"Türkiyemizin daha ileriye taşınması için, üretken gençlere ve onların yaratıcı projelerine her zaman çok ihtiyacımız var. Biz biliyoruz ki, içinde gençlerin bulunduğu her iş çok değerlidir. Çünkü bir ülkede gelecek umudunu besleyen en önemli atardamar, gençler ve onların yaratıcı becerileridir. Bildiğimiz bir şey daha var; eğer hedefinizi doğru belirler, bu konuda özenle çaba harcar ve kararlılıkla doğru bildiğiniz yere yatırım yaparsanız, muhakkak ama muhakkak başarıya ulaşırsınız.

Koçtaş Açık Fikir İç Mekân Tasarım Yarışması da işte bu üç ilkenin üzerine kurulmuştur. 7. senemizde 50 üniversiteden toplam 126 öğrencinin yarışmamıza başvurmasıyla, bugüne kadarki en yüksek katılım sayısına ulaştık ve bir ilki gerçekleştirdik. Koçtaş Açık Fikir İç Mekân Tasarım Yarışması şimdiden Türkiye'nin en uzun soluklu tasarım yarışmaları arasında yerini almış bulunuyor."

Koçtaş'ın köklü bir geçmişe sahip olduğu kadar genç de bir şirket olduğunu ifade eden Özpamukçu, çalışanların yüzde 44'ünün 30 yaş altındaki gençlerden oluştuğunu bildirdi.

Özpamukçu, "Açık Fikir İç Mekân Tasarım Yarışması da bizim daha genç ve dinamik kalmamıza vesile oluyor. Bugüne kadar binlerce üniversite öğrencisi ile temasa geçerek bu arkadaşlarımızın yaratıcılıklarını göstermelerine aracılık ettik, gelecek yıllarda da etmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.