28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Konteyner kentlerde buruk bayram

Konteyner kentlerde buruk bayram - Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Ramazan Bayramı'nı ülkelerinden uzakta karşılamanın burukluğunu yaşıyor - Suriyeli Talip: - "Akrabalarımızın birçoğu Suriye'de.

25.06.2017 - 09:11
Onlardan uzak yaşadığımız için zor oluyor. Özellikle mübarek günlerde bunun acısını daha çok hissediyoruz"

KİLİS (AA) - Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve konteyner kentlerde barınan Suriyeliler, Ramazan Bayramı'nı ülkelerinden uzakta karşılamanın burukluğunu yaşıyor.

Kilis'te, Öncüpınar ve Elbeyli konteyner kentlerindeki camilerde saf tutan Suriyeliler, bayram namazını kıldı. Hutbenin ardından Suriyeliler, ülkelerine barış ve huzurun gelmesi, kan ve gözyaşının dinmesi için dua etti.

Bir bayramı daha ülkelerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşayan Suriyeli misafirler, namazın ardından birbirleriyle bayramlaştı.

Suriyeli Leys Talip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir bayramı daha ülkesinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Vatandan uzakta beşinci bayramı geçireceğini ve bunun güç bir durum olduğunu anlatan Talip, "Vatanda bayram geçirmek daha güzel olurdu. Akrabalarımızın birçoğu Suriye'de. Onlardan uzak yaşadığımız için zor oluyor. Özellikle mübarek günlerde bunun acısını daha çok hissediyoruz. Allah'tan diliyorum ki gelecek bayram vatanda akrabalarımızla birlikte oluruz." diye konuştu.

Ahmet Dendaş da Suriyelilere verdiği tüm hizmetlerden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Bundan sonraki bayramları Suriye'de geçirmeyi ümit ettiklerini belirten Dendaş, tüm İslam aleminin tuttuğu oruçların kabul olmasını ve bayramın hayır getirmesini diledi.

Bilal Gahhur da vatanından uzak yedinci bayramı geçirdiğini, bunun çok acı bir durum olduğunu ifade etti. İnsanın vatanı gibisi olmadığını vurgulayan Gahhur, savaşın bir an önce bitmesi ve bundan sonraki bayramları ülkelerinde yakınlarıyla geçirmek için dua ettiğini söyledi.