19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Konya'da "Şehrim 2023 " çalıştayı düzenlendi

Konya'da "Şehrim 2023 " çalıştayı düzenlendi - AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı Lök: - "Amacımız, doğru tespit yapıp çözüm önerileri almak ve kentin tüm dinamikleriyle şehri çalışmak"KONYA (AA) - AK Parti Genel Merkezi Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından Konya'da "Şehrim 2023" çalıştayı düzenlendi.

19.04.2018 - 11:45

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı Mine Lök Beyaz, bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında, şehirlerin kimliklerinin korunarak geliştirilmesi ve her şehrin 2023 hedefinin ortak akılla belirlenmesi için hazırlanan "Şehrim 2023" projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta başlattığını hatırlattı.

Şehirleri önemsediklerini, 2023 ve 2071 vizyonuyla hareket ettiklerini dile getiren Beyaz, çalıştayda kentin sorunları ve beklentilerinin masaya yatırılacağını ifade etti. Beyaz, şunları kaydetti:

"Değerlerimize sahip çıkmak temel düsturumuzdur. Eskiden gelen kadim geleneği yeniyle buluşturmak istiyoruz. Eskiye ve değerlerimize ne kadar sahip çıkarsak gideceğimiz yeni yolda o kadar başarılı oluruz. Mimar, mühendis ve sosyologlardan oluşan ekibimizin şehirle ilgili çalışmaları var. Milletvekilleriyle masaya oturuyoruz. Vatandaşlar, sosyal medya ve internet platformundan şehirle ilgili görüşlerini ifade edebiliyor. Amacımız, doğru tespit yapıp, çözüm önerileri almak ve kentin tüm dinamikleriyle şehri çalışmak. Hazırlanan raporları Cumhurbaşkanımıza ulaştıracağız."

- "Şehre sahip çıkmak herkesin sorumluluğudur"

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise 16 Nisan'da Konya'ya gelen "Şehrim 2023" otobüsünün, kentin işlek noktalarında vatandaşlarla buluştuğunu söyledi.

Çalıştayda ise şehrin ileri gelenlerinin görüşlerini dinleyeceklerini anlatan Angı, "Çalıştayı, bu şehri yönetenlere, bizden sonraki kuşaklara çok daha iyi mekanı bırakabilmek adına büyük fırsat olarak görüyoruz. Bu sorumluluğu birlikte taşıyoruz. Bu şehir ve ülke hepimizin. Yeni bir döneme yürüdüğümüz 2019 seçimleri diye beklediğimiz seçimin haziranda yapılacak olmasından dolayı da çalışmalarımızı çok daha hızlandırmak durumundayız. Şehre sahip çıkmak burada yaşayan herkesin sorumluluğudur." diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yerelleşmede farklı modelin hayata geçmeye başladığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ülkemizin hedeflerine ulaşmak için şehirlerin, yerel yönetimlerin buna uygun projeler üretmesi gerekiyor. Bu adım atılmış oluyor. Geleceğin şehirlerinde mahalli ihtiyaçlar değil artık bundan sonra kimlikli, estetik, akıllı ve ekolojik unsurlar aranacak. Heyetin görüşleri şehrimiz ülkemiz ve partimiz açısından önem arz edeceğini düşünüyorum. Yeni yol haritası hazırlamamıza bu çalıştayın imkan vereceğini düşünüyorum."

Katılımcılar daha sonra şehre yönelik görüş ve önerilerini içeren anket çalışmasına katıldı.