18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Köpeklerin saldırdığı yavru karaca kurtarıldı

Köpeklerin saldırdığı yavru karaca kurtarıldı - Bartın'da köylüler tarafından köpeklerin saldırısından yaralı kurtarılan yavru karaca, tedavi edilerek doğaya salındı - Veteriner Kandıralı: - "Bu hayvanlarımızın korunması için özellikle başıboş köpeklere dikkat edilmesi gerekiyor" BARTIN (AA) - Bartın'da köylüler tarafından köpeklerin saldırısından kurtarılan yaralı karaca, tedavi edilerek doğaya bırakıldı.

16.11.2017 - 13:13

Alınan bilgiye göre, Kozcağız beldesi Bakraçboz köyünde köpeklerin saldırdığı yavru bir karacanın yaralı olduğunu gören vatandaşlar, durumu Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü görevlilerine bildirdi.

İki yaşında olduğu tahmin edilen yaralı karaca, Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince kliniğe getirildi. Veteriner hekimlerin yaptığı kontrolde, karacanın arka bacağı ve başından yaralandığı belirlendi.

Veteriner Tolga Kandıralı tarafından tedavi edilen karaca, daha sonra Bartın Boğazı mevkisinde doğal ortama bırakıldı.

Kandıralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, köpeklerin saldırısına uğrayan karacaya gerekli müdahaleyi yaptıklarını ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Son 1 ayda köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan 3 karacanın kendilerine getirildiğini ifade eden Kandıralı, "Koruma altındaki bu hayvanlarımızın korunması için özellikle başıboş köpeklere dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü, hayvanlarımız aç olarak dağda dolaşıyor ve nesli tükenmekte olan bu hayvanlara saldırıyorlar. Yine avcılarımızın da çok hassas davranmasını istiyoruz. Bunlar koruma altında oldukları için avcılarımızın köpeklerine biraz daha fazla sahip çıkmasını tavsiye ediyorum." diye konuştu.