28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Köyde mahsur kalan hastaları ekipler kurtardı

Köyde mahsur kalan hastaları ekipler kurtardı - Muş'ta kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köydeki iki hasta, 5 saatlik çalışma sonunda hastaneye yetiştirildiMUŞ (AA) - Muş'un Korkut ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köydeki iki hasta, AFAD ve sağlık ekiplerinin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı.

4.02.2017 - 17:35

Yolu kapanan, kent merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Gültepe köyünde apandisit rahatsızlığı bulunan Kemal Yeşer (66) ile nefes darlığı şikayeti olan Selma Yavuz'un (40) yakınları durumu yetkililere bildirdi.

Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve sağlık ekipleri hemen harekete geçti.

İl Özel İdaresi görevlilerinin iş makinesiyle açtığı yolda güçlükle ilerleyen ekipler, kar motorunun devrilmesi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kar motorunu bulunduğu yerden çıkartarak ilerleyen ve köye ulaşan ekipler, hastalara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Korkut Devlet Hastanesine yetiştirdi.

Yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından hastaneye ulaştırılan hastaların sağlık durumlarının iyi oyduğu öğrenildi.

Kemal Yeşer'in oğlu Mehmet Yeşer, sabah namazından sonra fenalaşan babasını kurtaran ekiplere teşekkür etti.

Selma Yavuz'un eşi Cahit Yavuz da eşinin nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını belirterek, olumsuz hava koşullarına rağmen ekiplerin görevlerini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.