19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Köyde mahsur kalan hastayı ekipler hastaneye ulaştırdı

Köyde mahsur kalan hastayı ekipler hastaneye ulaştırdı - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, kar yağışı ve tipi sonucu yolu kapanan köyde rahatsızlanan kanser hastası, ekiplerin yoğun çalışmasıyla hastaneye yetiştirildiAĞRI (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan kanser hastası Tahir Sökmen, ekiplerin yoğun çabalarıyla hastaneye ulaştırıldı.

19.03.2017 - 17:01

İlçeye bağlı Somkaya köyünde, yemek borusu kanseri olan ve kemoterapi gören Tahir Sökmen'in (25) rahatsızlanması üzerine yakınları yetkililerden yardım istedi.

Sökmen'in hastaneye ulaştırılması için harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle köyün yolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Ekiplerin yoğun çalışmasıyla yolun açılmasının ardından köye giden ambulanstaki sağlık görevlileri, Sökmen'e ilk müdahaleyi evinde yaptı.

Sökmen daha sonra ambulans ile Doğubayazıt Devlet Hastanesine götürüldü.

Somkaya köyü Muhtarı Ahmet Sökmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Köyümüze, rakımı çok yüksek olduğu için aşırı kar yağıyor. Devletimiz her aradığımızda yanımıza geliyor, yollarımızı açıyor ve hastalarımızı kurtarıyor." dedi.

Sökmenci, kendilerine yardımcı olan ve bir süre önce İçişleri Bakanlığınca Doğubayazıt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan ve ekibine teşekkür etti.