24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Krediyle aldığı hayvanları yıldırım isabet etmesi sonucu telef oldu

Krediyle aldığı hayvanları yıldırım isabet etmesi sonucu telef oldu - Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Hacılar köyünde yıldırım isabet etmesi sonucu 7 damızlık gebe düvesini kaybeden yetiştirici Kantar, olayın üzüntüsünü yaşıyor - Kantar: - "Hayvanlarımın gözlerimin önünde can vermesi zor bir olay.

8.08.2017 - 11:55
Beni çok üzdü. Hayvanlarımı kredi çekip almıştım. Daha borçları bitmedi"

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde yıldırım isabet etmesi sonucu 7 büyükbaş hayvanı telef olan yetiştirici Fikret Kantar, olayın üzüntüsünü yaşıyor.

İlçeye bağlı Hacılar köyünde yaşayan Kantar, önceki gün köye yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki merada hayvanlarını otlattığı sırada yoğun yağış başladı. Araziye yıldırım isabet etmesi sonucu bir ağacın etrafındaki 22 büyükbaş hayvandan 7'si telef oldu.

Kantar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlarını kaybettiği için çok üzgün olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl İstanbul'dan köyüne dönerek hayvancılık yapmaya başladığını anlatan Kantar, "Hayvanlarımın gözlerimin önünde can vermesi zor bir olay. Beni çok üzdü. Hayvanlarımı kredi çekip almıştım. Daha borçları bitmedi. Böyle bir doğal afete denk geldik." diye konuştu.

Kredi borcunun devam ettiğini ve mağdur olduklarını vurgulayan Kantar, yaşadığı olay sonrasında destek beklediğini de sözlerine ekledi.