29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Bilecik'te:

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Bilecik'te: - "Allah'ın izni, milletin teveccühüyle 16 Nisan'da, artık vesayet girişimlerinin tümüne set çekecek düzenleme yapıyoruz" - "Bu referandumda hiç üstüne vazife olmayanlar işin içine girmeye başladı.

29.03.2017 - 13:08
Elin İsveçlisi, Alman'ı, Hollandalısı Türkiye'deki referandumda milletin nasıl oy kullanması gerektiği konusunda 5 bin kilometre öteden ahkam kesiyor. Bunların derdi Erdoğan falan değil, bunların derdi referandum da değil. Referandum memleket meselesidir. Bunlar da bunu iyi biliyor. Dertleri onların 'Erdoğan' dediği Türkiye'dir"

BİLECİK (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Allah'ın izni, milletin teveccühüyle 16 Nisan'da, artık vesayet girişimlerinin tümüne set çekecek düzenleme yapıyoruz." dedi.

Avcı, Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla Necla Hanım Konağı'nda bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarlarla buluştuklarından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile muhtarlığın da bir gece kaldırılacağı" söyleminin akla geldiğini belirterek, bunun gülüp geçilecek bir söz olduğunu bildirdi.

Siyasetin yerelde başladığının altını çizen Avcı, "Muhtarlarımız siyasetin bel kemiğini oluşturuyor. Onlar toplumun nabzını en yakından tutan, toplum beklentilerini ümitlerini ayakta tutan, dile getiren, aracılık ve sözcülük eden bölgedeki ve yereldeki kamu görevlileridir. Cumhurbaşkanımızın toplantılarıyla birlikte ayrıcalıklı bir yer görmeye başladığınızı görüyoruz. Takdir ediyoruz, kıskanmıyoruz." ifadesini kullandı.

- "Referandum memleket meselesidir"

Bakan Avcı, son 15 yılda Türkiye'nin önemli ölçüde geliştiğini ulaşım, sağlık, eğitim, ekonomi gibi tüm alanlarda Türkiye'nin sıçrama gerçekleştirdiğini vurguladı.

Söz konusu gelişme ve sıçramayı pek çok engellemeye rağmen yaptıklarına işaret eden Avcı, şöyle devam etti:

"Bunların bir kısmını hepimiz biliyoruz, gözümüzün önünde cereyan etti. Parti kapatma teşebbüsü gözümüzün önünde cereyan etti. Cumhurbaşkanlığı seçimini engelleme teşebbüsü, 367 gözümün önünde cereyan etti. 17 ve 25 Aralıklar gözümüzün önünde cereyan etti. En son 15 Temmuz melaneti gözümüzün önünde cereyan etti. Bunları herkes gördü. Bir de bunun görünmeyenleri var. 15 yılda Türkiye'de bir istikrar varsa bunda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti hükümetlerinin ve kadrolarının 'Sıkıntıyı biz çekelim ama millete hissettirmeyelim, onların başını ağrıtmayalım, milleti ümitsizliğe sevk etmeyelim, milletin şevkini kırmayalım' diye sineye çektiği pek çok masa altından tekme girişimleri de oldu. Allah'ın izni, milletin teveccühüyle 16 Nisan'da, artık vesayet girişimlerinin tümüne set çekecek düzenleme yapıyoruz. Bu referandumda hiç üstüne vazife olmayanlar işin içine girmeye başladı. Elin İsveçlisi, Alman'ı, Hollandalısı Türkiye'deki referandumda milletin nasıl oy kullanması gerektiği konusunda 5 bin kilometre öteden ahkam kesiyor. Bunların derdi Erdoğan falan değil, bunların derdi referandum da değil. Referandum memleket meselesidir. Bunlar da bunu iyi biliyor. Dertleri onların 'Erdoğan' dediği Türkiye'dir."

Bakan Avcı, 16 Nisan'da milletin herkese gereken cevabı sandık başında vereceğini kaydetti.