28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Kurs ücretlerini el işi göz nuru ürünlerle ödeyecekler

Kurs ücretlerini el işi göz nuru ürünlerle ödeyecekler - Hatay'da resim öğretmenliği mezunu 4 kız arkadaş, girecekleri KPSS için gerekli kurs ve kitapların ücretini tasarladıkları takıları ve ev aksesuarlarını satarak biriktirmeye çalışıyor - Öğretmen adaylarından Hocaoğlu: - "Bu uğraşla hem yaz tatilimizi boş geçirmemiş oluyoruz hem de KPSS için gerekli kurs masraflarımızı, kitap ücretlerini karşılamış oluyoruz"HATAY (AA) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği mezunu 4 kız arkadaş, hazırlandıkları Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için gidecekleri kursun masraflarını karşılamak için takı, portre çizimi ve ev aksesuarları gibi el işlerini sosyal medya üzerinden satıyor.

20.07.2017 - 17:14

Yakın arkadaş olan Hatice Kübra Aydın (24), Yüsra Dirik (21), Sümeyye Hocaoğlu (23) ve Rabia Nazlı (22) üniversiteden mezun oldukta öğretmenlik hayallerine kavuşmak için KPSS'ye hazırlanma kararı aldı.

Sınav öncesi kursa gitmeyi düşünen ancak ailelerine yük olmak istemeyen arkadaşlar, Rabia Nazlı'nın evinin bir odasında küçük bir atölye kurarak burada kolye, bileklik gibi takılarla dijital portre resim ve süs eşyaları yapmaya başladı.

Öğretmen adaylarından Hatice Kübra Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okudukları bölüm gereği el becerilerinin üretime yatkın olduğunu belirterek, mezun olduktan sonra gerekli kurs ücretini kendi tasarımlarıyla çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Küçük üretimlerle işe başladıklarını belirten Aydın, "Merak üzerine birkaç el işi yapmaya başladık ve bunları birilerine hediye ediyorduk, bir gün oturduk dedik ki, 'Biz bunu aslında herkese yapabiliriz.' Sonra sosyal medyadan bir hesap açtık, çevremizdekilere duyurduk, baktık ki hem sipariş alıyoruz hem de yaptıklarımız herkes tarafından beğenilmeye başladı bize de şevk verdi." dedi.

Aydın, 2,5 ayda birçok ürün ortaya çıkardıklarını anlatarak, "Yaptıklarımızı sitemize koyduk ve sonra yavaş yavaş duyuldu." diye konuştu.

Öğretmen adaylarından Yüsra Dirik, en çok siparişi fiyatı 15-30 lira arasında değişen kolye uçlarından aldıklarını ifade etti.

Sümeyye Hocaoğlu da arkadaşlarının farklı yeteneklerinin ortak noktada buluştuğunu belirterek, "Ortalama haftada 50 veya 60 sipariş alıyoruz getirisi ise haftalık 300 civarında oluyor. Bu uğraşla hem yaz tatilimizi boş geçirmemiş oluyoruz hem de KPSS için gerekli kurs masraflarımızı, kitap ücretlerini karşılamış oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hocaoğlu, amaçlarının KPSS'den iyi bir puan alarak hayalleri olan resim öğretmenliği mesleğine başlamak olduğunu kaydetti.

Rabia Nazlı ise siyah kraft kağıdına 15 Temmuz şehitlerini resmettiğini aktararak, en kısa zamanda şehit Ömer Halisdemir'in portresini büyük bir kağıda çizip ailesine hediye etmek istediğini ifade etti.