17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Kuşadası'nda kaçakları taşıyan lastik botun batması

Kuşadası'nda kaçakları taşıyan lastik botun batması - Görgü tanığı Alimoğlu: "Sahildeydik, balık avlıyorduk.

24.03.2017 - 18:34
Denizde bir bot gördük. İçinde bir sürü insan vardı. Ben gezmeye giden insanlar sandım. Sonra bir tanesinin düştüğünü gördüm. Sonra bot tamamen ters döndü. Sonra hepsi bağırmaya başladı. Ne olduğunu anlamadık. Çıkarabildiğimizi çıkarmaya çalıştık"

AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenlere ait lastik botun batmasına şahit olan esnaf Sıdıka Alimoğlu, yaşanan paniği anlattı.

Bölgede restoran işleten Alimoğlu, AA muhabirine, botu batmadan önce gördüğünü, ancak içindeki kişilerin gezmeye çıkan insanlar sandığını belirtti.

Sahilde balık avladıklarını ifade eden Sıdıka Alimoğlu, yaşanan korku ve panik anlarını ise şöyle anlattı:

"Sahildeydik, balık avlıyorduk. Denizde bir bot gördük. İçinde bir sürü insan vardı. Ben gezmeye giden insanlar sandım. Sonra bir tanesinin düştüğünü gördüm. Sonra bot tamamen ters döndü. Sonra hepsi bağırmaya başladı. Ne olduğunu anlamadık. Çıkarabildiğimizi çıkarmaya çalıştık. Birkaç kişiyi çıkardık yeğenimle birlikte. Sonra sahil güvenlik ve sağlık ekipleri geldi."

Yaşanan olayın tam bir facia olduğunu kaydeden Alimoğlu, "Çok acı bir olaydı. Allah kimseyi böyle bir acıyla sınamasın." ifadelerini kullandı.

- Olay

Kuşadası ilçesi Davutlar açıklarında öğle saatlerinde yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu 11 kişi boğulmuş, 9 kişi kurtarılmıştı.

Olayla ilgili insan kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle 2 kişi de gözaltına alınmıştı.