29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kütahya'da "Açık Üniversite" Programı başladı

Kütahya'da "Açık Üniversite" Programı başladı - Katılımcılara 3 ay boyunca aralarında "Türkiye'nin yerel yönetim yapısı", "Millilik ve yerlilik" gibi birçok konuda eğitim verilecekKÜTAHYA (AA) - Kütahya Belediyesince çeşitli konularda katılımcılara eğitim verecek olan "Açık Üniversite" Programı başladı.

8.02.2018 - 23:50

Kütahya Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Hezar Dinari Kültür Merkezi'ndeki programın açılışında yaptığı konuşmada, toplumların, kendi aralarında, kendinden önce ve sonraki nesillerle kurdukları kültürel iletişimin ana bağlayıcısının sahip olduğu medeniyet olduğunu belirtti.

Medeniyet kavramının içerisinde yer alan en önemli unsurun ise şehir ve insan olduğunu dile getiren Ertaş, kendi topraklarının geçmişiyle bağı olmayan, başkalarının diliyle konuşan, gözüyle gören, aklıyla düşünenlerin kendi medeniyetini inşa edemeyeceğini kaydetti.

Türkiye'yi hedefe taşımak için medeniyet tarihinin maddi, manevi, fikri tüm yönleriyle bilinmesi gerektiğine dikkati çeken Ertaş, belediyenin "Açık Üniversite" Programını başlatarak Türkiye'de rol model olacak bir ilke imza attığını söyledi.

Ertaş, "Kendi kültür ve medeniyetimizin köklerini tanımak, anlamak, anlatmak, özümsemek, bunun için çalışmayı başlatıyoruz." dedi.

Programda, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ilk dersi "Enformasyon" konusunda verdi.

Program sonunda, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Ertaş, Avcı’ya hediye takdim etti.

Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde program katılımcılarına 3 ay boyunca aralarında "İslam şehirleri", "İslam düşünce tarihi", "Millilik ve yerlilik", "Sosyolojik düşünmek", "Siyasetnameler", "Modernizm", "Modern şiir ve politika", "Türkiye’nin yerel yönetim yapısı"nın da bulunduğu çok sayıda ders verilecek.