25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kütahya'da tankerdeki asidin yola akması

Kütahya'da tankerdeki asidin yola akması - Kütahya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, dün Balıkesir'den Kütahya'nın Emet ilçesindeki tesise asit taşırken asidi Domaniç'te sızdıran tankerin bağlı olduğu şirkete "çevreye zarar verdiği" gerekçesiyle 630 bin lira para cezası uygulandı - Bir grup vatandaş, asidin yayıldığı bölgede toplanarak tepki gösterdiKÜTAHYA (AA) - Kütahya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce, dün Domaniç ilçesinde asit sızdıran tankerin bağlı bulunduğu şirkete 630 bin lira para cezası uygulandı.

8.02.2017 - 19:42

Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, asidin döküldüğü bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Karaloğlu'nun talimatıyla bölgede asit taşıyan tankerlere yönelik denetimler sıklaştırıldı.

Çevrede incelemelerini tamamlayan Kütahya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, sızıntı yapan tankerin şirketine "çevreye zarar verdiği" gerekçesiyle 630 bin lira para cezası uyguladı.

- Vatandaşlar tepki gösterdi

Öte yandan bir grup vatandaş, asidin yayıldığı bölgede toplanarak duruma tepki gösterdi.

İlçe çıkışındaki asidin döküldüğü bölgeye gelen yaklaşık 50 kişi, Balıkesir'in Bandırma ilçesinden Kütahya'nın Emet ilçesindeki bor işleme tesisine asit taşıyan tankerlerde sürekli asit sızıntılarının yaşandığını belirterek, yetkililerin duruma bir an önce çözüm bulması çağrısı yaptı.

Domaniç Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Sami Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asit yüklü tankerlerin çok tehlikeli olduğunu, bu araçların bölünmüş yollardan gitmesi gerektiğini söyledi.

Asit tankerlerinde çoğu zaman sızıntı meydana geldiğini ileri süren Tanrıkulu, "Bizim tabiat ormanımızın içinden, akciğerlerimizin içinden bu zehir geçip gidiyor. Böylece tabiata ve bizlere çok zarar veriyor. Bu, defalarca gündeme gelmesine rağmen hiçbir önlem alınmadı. Bakın yine bir facia ile karşı karşıyayız. Ayrıca, bunun dışında günlük 800 kişiyi İnegöl'e götürüyoruz. Özellikle kış aylarında asit tankerlerin kayması nedeniyle yol kapanıyor. Artık yeter, bir çözüm bulunsun istiyoruz." diye konuştu.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinden dün, Kütahya'nın Emet ilçesindeki bor işleme tesisine asit taşıyan bir tankerde sızıntı olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirmişti.

Ekipler, asit sızdıran tankeri durdurarak yol kenarına çektirdikten sonra söz konusu kimyasal madde çevreye yayılmıştı. Firma yetkilileri ise çevreye yayılan asidin üzerine kireç dökmüştü.