29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kuyuya düşen annesinin sesi oldu

Kuyuya düşen annesinin sesi oldu - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir evin bahçesindeki yaklaşık 10 metre derinliğindeki kuyuya düşen ve 18 saattir kuyuda kalan keçi, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu çıkarıldıKIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde su kuyusuna düşen keçi, yavrusunun kuyu başında melemesi sonrası fark edilerek kurtarıldı.

9.02.2018 - 13:27

Karamesutlu köyünde Muharrem Tan, "Bulut" adını verdiği 11 günlük oğlağın evinin bahçesindeki kuyunun başından ayrılmadığını görerek kuyuyu kontrol etti.

Tan, yavru keçinin annesinin içerisinde bir karış kadar su bulunan kuyuda olduğunu fark ederek, kendi imkanlarıyla çıkaramayınca durumu AFAD ekiplerine bildirdi.

Yaklaşık 10 metrelik kuyuda kurtarılmayı bekleyen keçinin çıkarılması için AFAD ekipleri hummalı bir çalışma başlattı.

Kuyunun üzerine kurulan iskele yardımı ile arama ve kurtarma personelinden bir kişi beline halat bağlanarak kuyuya indirildi.

Ekiplerin 1 saatlik çalışması ile keçi ve AFAD personeli kuyudan çıkarıldı. Keçi ile oğlağın kavuşma anı ise kurtarma çalışmalarına katılan ve çalışmaları izleyen herkesi duygulandırdı.

- ''Oğlak annesini kurtardı"

Muharrem Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, keçi yavrusunun kuyunun başından ayrılmadığını gördüğünde, kuyuyu kontrol ederek anne keçinin kuyunun içerisinde olduğunu gördüğünü söyledi.

AFAD ekiplerine teşekkür eden Tan, "Keçi neredeyse 18 saattir kuyuda. Oğlağın sesini duydum acı acı meliyor, sonra kuyuya baktım keçi orada yani oğlağın anası. Uzun süre uğraştım çıkaramadım. Yavru keçi annesinin sesi oldu. Onun sayesinde annesinin kuyuya düştüğünü fark ettik. AFAD ekiplerine de çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.'' diye konuştu.