28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Kuzenini cami avlusunda öldüren sanığa 25 yıl hapis

Kuzenini cami avlusunda öldüren sanığa 25 yıl hapis - Çorum'da, tartıştığı dayısının oğlunu tüfekle öldüren 37 yaşındaki sanığa 25 yıl hapis cezası verildiÇORUM (AA) - Çorum'da, tartıştığı akrabasını tüfekle öldüren sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

3.07.2018 - 15:16

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, dayısının oğlu Ümit Taştan'ı (35) cami avlusunda öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Fatih Parmaksız (37), kız kardeşi H.G. ile taraf avukatları katıldı.

Parmaksız, son savunmasında, cinayeti kendisinin işlediğini söyledi.

"Dayımın oğlu olan bu kişi kız kardeşimi kaçırmış ve 2 ay zorla tutmuştu. O hadiseden sonra aramız bozuktu." diyen Parmaksız, "Olay günü beni arayarak, Çorum'a geleceğini ve benimle buluşmak istediğini söyledi. Ben de gelmemesini söyledim. Geleceğini söyleyince terminale gittim, orada karşılaştık. Çorum'dan ayrılması için onu uyardım. Bana küfürler edince aramızda tartışma çıktı." ifadelerini kullandı.

Tartışmadan birkaç gün sonra yeniden karşılaştıklarını dile getiren Parmaksız, "Onu tekrar uyararak, Çorum'dan gitmesini istedim. Sonra bana küfürler edince sinirledim. Eve gidip getirdiğim tüfekle onu vurdum. Kendisi uyuşturucu kullanıcısı ve satıcısıydı. Ben namusumu temizledim." dedi.

Sanığın kız kardeşi H.G. de Taştan'ın kendisini kaçırarak Ankara'da zorla tuttuğunu savundu.

Eşinin cezaevinde olduğunu belirten H.G, "Bir gün bize gelerek, beni kaçırıp Ankara'ya götürdü. Beni uyuşturucu bağımlısı yaptı. Telefonumu elimden aldı. Kimseden yardım isteyemedim. Daha sonra beni bırakınca Çorum'a dönebildim." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Parmaksız'ı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, daha sonra sanığın sosyal ilişkileri, olaydan sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları ile cezanın Parmaksız'ın geleceği üzerindeki olası etkilerini göz önünde bulundurarak cezayı 25 yıla düşürdü.

Çorum'da 12 Mart 2017'de Çepni Mahallesi'ndeki bir caminin avlusunda Fatih Parmaksız, dayısının oğlu Ümit Taştan'ı tüfekle vurarak kaçmıştı. Olayın ardından polis tarafından kısa sürede yakalanan Parmaksız, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.