24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kuzular anneleriyle buluştu

Kuzular anneleriyle buluştu - Tunceli'nin yaylalarında yetiştirilen kuzuların emzirme saatlerinde anneleriyle buluşmaları çevredekileri gülümseten görüntüler oluşturuyor - Sürü sahibi Uzun: - "Koyunların kendi kuzusunu tanıması içgüdüseldir.

11.03.2017 - 11:20
Onu kokusundan anlar. Kuzuları sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa annelerini emiyor"

TUNCELİ (AA) - Tunceli'deki yaylalarda yetiştirilen kuzuların emzirme saatlerinde annelerine kavuşmaları sırasında oluşturdukları görüntü ilgiyle izleniyor.

Yaylalarda beslenen kuzular, anne sütü için günde iki kez koyunlarla buluşturuluyor. Pertek ilçesine bağlı Korluca köyünde hayvancılıkla geçinen Bedri Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuzuların doğuşunu ilkbaharın müjdesi olarak gördüklerini söyledi.

Acıkan kuzuların ağıllarda annelerine kavuşma anını izlemenin keyifli olduğunu belirten Uzun, "Koyunların kendi kuzusunu tanıması içgüdüseldir. Onu kokusundan anlar. Kuzular sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa annelerini emiyor." dedi.

Bölgede zor şartlara rağmen işlerini yaptıklarını ifade eden Uzun, şunları söyledi:

"Bölgemizde fazla yapılacak başka bir iş yok. Bu koyunculuk mesleği şartlar elverirse iyi bir geçim kaynağıdır. Ama günümüzde maliyetler yüksek, yem fiyatları yüksek. Tabii bunun yanı sıra yayla problemlerimiz oluyor. Yaylalardaki yol problemlerimiz yüksek safhada. Bunun dışında bölgemizde herhangi bir başka iş imkanı yok, bir nevi mecburiyetten yapıyoruz. Mesleğimizin tabii ki büyük zorlukları da vardır. Bu kuzuların dünyaya gelişi ilkbaharın gelişini, bizim hareketli dönemimizin başladığını gösteriyor."

Yetkililerden daha fazla yardım beklediklerini ve kendilerine sahip çıkılmasını isteyen Uzun, bölgenin hayvancılıkla geçindiğine dikkati çekti.

Uzun, hayvancılığa önem verilmesi ile işsizlik sorununun büyük oranda ortadan kalkacağını belirtti.