28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

LikeFest İstanbul başladı

LikeFest İstanbul başladı - Sosyal medya üzerinden ürün satanlar ile tüketicileri bir araya getiren LikeFest İstanbul, büyük ilgi gördüİSTANBUL (AA) - Sosyal medya üzerinden e-ticaret yapan girişimcileri müşterileriyle bir araya getiren LikeFest İstanbul, başladı.

22.09.2017 - 23:37

Sirkeci Tren Garı'nda düzenlenen ve 150 markadan ürünün yer aldığı etkinliğe İstanbullular, büyük ilgi gösterdi.

Sosyal medya üzerinden bakır ürünleri satışı yapan ve LikeFest'te stant açan Ayşe Parlak, bakırın tarihin ilk çağlarından itibaren kullanıldığını belirterek, "Oldukça sağlam olduğu için de kullanım ömrü de yok, evladiyeliktir. Standımızda her türlü mutfak eşyasının yanı sıra dekoratif ürünlere de yer veriyoruz. Bakırı gelenekselin dışına çıkararak modernize ettik ama geleneksel ürünleri de terk etmedik. Ürünlerimizin tamamına yakını el yapımı ve Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep'teki zanaatkarlar tarafından özel siparişle üretiliyor."diye konuştu.

- Hatay'a özgü lezzetler

Hatay'a özgü doğal ürünleri e-ticaret yoluyla satan Melike Algan da festivalde gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Eşinin Hataylı olduğunu belirten Algan, şunları söyledi:

"Hatay'a her gidiş gelişimde yöreye özgü ürünlerden getirip arkadaşlarıma da ikram ediyordum. Bir süre sonra çevremdekiler sipariş vermeye başladı ve ürünler valizime sığmayacak kadar arttı. Talep o kadar çok olunca ben de 'acaba internet üzerinden satabilirmiyiz' dedim. 1 yıldan fazla süredir bu işi yapıyorum. Ürünlerimizin arasında ev yapımı güneşte kurutulan, katkısız, küflenip bozulmayan salçalar, Hatay'ın meşhur kırma zeytini, zeytinyağı, sürk peyniri, defne, bıttım sabunu, nar ekşisi, yine Hatay'a özgü kömbe denilen özel bir kurabiye ile Hatay, Lübnan ve Ürdün'den getirdiğimiz zahter var."

Algan, sattıkları ürünlerin tamamının organik olduğunu kaydetti.

- 100 yıllık aile yadigarı reçeteyle tarhana

Sakarya'ya özgü ürünleri internet üzerinden satışa sunan Kevser Aydoğdu ise "Tarhanamızı genetiğiyle oynanmamış atalık buğday, özel ekşi maya, bahçede yetiştirilmiş domates, manda yoğurdu ve 100 yıllık aile yadigarı reçetemizle yaptık. Tüm yapım aşamalarına annem refakat etti. Tarhananın yanı sıra meşhur Adapazarı kabağı, reçeller, özel soslar, ve atıştırmalıklarımız var. İlk gün çok güzel ilgi gördük. Bu ilgi devam ederse festival sonrası da sosyal medya üzerinden satışa devam edebiliriz." dedi.

Social Cat tarafından "Tasarım Şehrin Kalbinde" sloganıyla üçüncüsü düzenlenen ve 24 Eylül'e kadar sürecek LikeFest İstanbul'da, konser ve söyleşi gibi etkinlikler de yer alacak.