23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Lösemili Çınar için kan bağışı kampanyası

Lösemili Çınar için kan bağışı kampanyası - Tokat'ta, lösemi hastası 5 yaşındaki Çınar Yılmaz Yanar'a donör bulmak amacıyla başlatılan kampanyaya çok sayıda kişi destek verdiTOKAT (AA) - Tokat'ta, lösemi hastası 5 yaşındaki Çınar Yılmaz Yanar'a uygun donör bulmak amacıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

3.11.2017 - 14:07

MHP İl Başkanı Onur Çalışkan, Samsun'da lösemi tedavisi gören Tokatlı Yanar'a ilik nakli için donör bulmak amacıyla sosyal medyadan kampanya başlatarak, vatandaşları Türk Kızılayına bağışta bulunmaya davet etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Türk Kızılayının kan bağışı otobüsüne gelen çok sayıda vatandaş, Çınar'a donör olabilmek için kan verdi.

Kampanyaya AK Parti İl Başkanı Metin Polat ile yönetim kurulu üyeleri de destekte bulundu.

Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyaya ilginin beklediklerinden fazla olduğunu söyledi.

Kampanyayla Çınar'a uygun donör bulunmasına yardımcı olmak istediklerini dile getiren Çalışkan, "MHP İl Başkanlığı ile Ülkü Ocakları Tokat Şubesi olarak Türk Kızılayının kan toplama araçlarına geldik. Kampanya iki gün sürecek." dedi.

Polat da bu tür durumlarda herkesin duyarlı davranması gerektiğine işaret ederek, "Kampanyaya pek çok hemşehrimiz destek veriyor. İki gün boyunca verilecek kanlarla Çınar'a umut olacağız." diye konuştu.

Yanar'ın dedesi Mehmet Sezai Eryol ise torunu ve onun gibi çocuklar için kampanya başlattıklarını belirterek, "Tokat halkına çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepsinden. Allah kimsenin başına vermesin." ifadelerini kullandı.