19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Lösemili çocuk için LÖSEV temsilcisinden yardım isteyen dolandırıcı yakalandı

Lösemili çocuk için LÖSEV temsilcisinden yardım isteyen dolandırıcı yakalandı - Samsun'da, tanımadığı halde lösemi hastası bir çocuğun ismini kullanarak yardım toplayan dolandırıcı, para istediği kişi LÖSEV temsilcisi çıkınca gözaltına alındı SAMSUN (AA) - Samsun'un Bafra ilçesinde lösemili bir çocuk için yardım topladığını iddia eden bir kadın, çocuğun babasının şikayeti üzerine gözaltına alındı.

20.09.2017 - 16:55

İddiaya göre, ilçede Erol Korkmaz'ın iş yerine giden S.K. (55) adlı kadın, Yağmur Çalışkan adındaki lösemili bir kız çocuğu için yardım talebinde bulundu.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Bafra temsilcisi de olan Korkmaz, Yağmur'un babası Muhammed Çalışkan'ı telefonla arayarak bilgi verdi.

Korkmaz'ın iş yerine gelen ve S.K. ile görüşen Çalışkan, kendisinin yardım talebi olmadığını, hiçbir dernekle de bağlantısı bulunmadığını dile getirerek, S.K'ya tepki gösterdi.

Bunun üzerine S.K, Yağmur ismini öylesine söylediğini, belirli bir kişiyi kastetmediğini öne sürdü.

İhbar üzerine gelen polis, S.K'yı gözaltına aldı. Korkmaz ve Çalışkan'ın şikayetçi olduğu S.K, sevk edildiği savcılıkça hakkında "Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.


- "Kızımın ismini söyleyin topladıkları yardımı ailesine vereceklerini söyledi"


Muhammet Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Korkmaz'ın kendisini arayarak "Senin kızının adını kullanarak para toplayanlar var, haberin var mı?" diye sorduğunu söyledi.

Bunun üzerine Korkmaz'ın iş yerine gittiğini aktaran Çalışkan, "Kadının yanına gittim. S.K'ya 'Hanımefendi, ben size yardım yapmak istiyorum, nasıl yardım ediyoruz?' dedim. O da bana kızımın ismini söyleyip topladıkları yardımı ailesine vereceklerini söyledi. Yağmur Çalışkan'ın babası olduğumu söyleyerek, 'Benden izin almadan nasıl böyle bir şey yaparsınız?' dedim." ifadelerini kullandı.

Korkmaz da vakıflarının evleri dolaşarak para toplamadığına işaret ederek, bu tür talepte bulunanlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.