29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Lüleburgazlı kadın davul ekibi dünyaya açılmak istiyor

Lüleburgazlı kadın davul ekibi dünyaya açılmak istiyor - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir araya gelen kadınlar, kurdukları davul ritim grubuyla dünyaya açılarak kadın-erkek eşitliğine dikkati çekmeyi hedefliyor - Sara Kaplan: - "Biz kadınlar olarak kendimizi her alanda göstermek istiyoruz.

19.06.2017 - 11:56
İstiyoruz ki erkeklerin arkasında değil, erkeklerle birlikte yürüyelim" - "Davul daha çok erkeklerin kullandığı bir enstrüman olduğu için kadın davul ritim grubu oluşturduk ve cinsiyet eşitliliğine de dikkati çekeceğimize inanıyoruz"

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bir araya gelen kadınlar, kurdukları davul ritim grubuyla yurt içi ve yurt dışında konserler vermeyi planlıyor.

Bir kısmı ev hanımlarından, bir kısmı ise çalışan kadınlardan oluşan 8 kişilik grup, yaklaşık bir yıldır belirli aralıklarla bir araya gelerek erkek müzisyenlerden davul çalmayı öğrendi.

"Her şey sevgiyle başlar" sloganıyla kadın-erkek eşitliğine dikkati çekmeyi amaçlayan grup, ilçede verdiği küçük çaplı konserlerde izleyenlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Repertuvarlarında şu anda 6 parça bulunan grup, kısa sürede bunu genişleterek dünyaya açılmak istiyor.

- "Lüleburgazlı kadınlar kendilerini her alanda göstermeye başladı"

Grupta yer alan kadınlardan Sara Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlara bakış açısının çok olumlu olduğu bir kentte yaşadıklarını söyledi.

Son yıllarda Lüleburgazlı kadınların kendilerini her alanda göstermeye başladığını belirten Kaplan, cinsiyet eşitliğine dikkati çekmek amacıyla da kadın davul ritim grubu kurduklarını anlattı.

İlçede küçük çaplı gösteriler sunmaya başladıklarını dile getiren Kaplan, "Biz kadınlar olarak kendimizi her alanda göstermek istiyoruz. İstiyoruz ki erkeklerin arkasında değil, erkeklerle birlikte yürüyelim. Davul daha çok erkeklerin kullandığı bir enstrüman olduğu için kadın davul ritim grubu oluşturduk ve cinsiyet eşitliliğine de dikkati çekeceğimize inanıyoruz. Şu ana kadar çok güzel olumlu tepkiler aldık." diye konuştu.

Gruplarında klarnet ve darbuka çalmak için 2 müzisyene de yer verdiklerini aktaran Kaplan, çalışmalarıyla başarıya ulaşmayı istediklerini kaydetti.

Ritm gruplarını daha çok geliştirmeyi ve grupta daha çok kadının yer alması için çabaladıklarını anlatan Kaplan, "Gösterimizi daha fazla geliştirmek istiyoruz. Haftanın en az iki günü çalışmaya özen gösteriyoruz. Yaz boyunca da çalışmalar yaparak kendimizi geliştireceğiz. Herkes görecek ki kadınların başaramayacağı hiçbir şey yok. Bunu biz çalışarak göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

İsmet Altay Süpürgeci ise cinsiyet eşitliğine dikkati çekmek amacıyla erkek enstrümanı olan davulu tercih ettiklerini belirtti.

Kadınların da gayet güzel davul çalabileceğini göstermek istediklerini ifade eden Süpürgeci, konserlerinde "kadınların çalarken erkeklerin de oynadığı" bir grup olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Çok güzel tepkiler almaya başladıklarını anlatan Süpürgeci, erkeklerin de kendilerini desteklemesinden büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.