19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Madalya avcısının yeni hedefi dünya şampiyonluğu

Madalya avcısının yeni hedefi dünya şampiyonluğu - Spor yaşantısına 105 madalya sığdırarak "madalya avcısı" olarak anılan, gösterdiği başarı ile masa tenisinde Özel Sporcular Milli Takımı'na seçilen down sendromlu Erman Çetiner, şimdi de gözünü dünya şampiyonluğuna dikti - Erman Çetiner: "Artık dünya şampiyonu olmak istiyorum.

15.03.2018 - 11:42
Altın madalyayı ülkeme getireceğim"

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Spor yaşantısına 105 madalya sığdırarak çevresinde "madalya avcısı" olarak anılan, gösterdiği başarı ile masa tenisinde Özel Sporcular Milli Takımı'na seçilen down sendromlu Erman Çetiner, madalya koleksiyonuna dünya şampiyonluğunu da eklemek istiyor.

Masa tenisine 13 yıl önce başlayan, bu sürede, 2 dünya üçüncülüğü, 11 Marmara bölge şampiyonluğu, 11 kez de Türkiye şampiyonluğu sığdıran Çetiner, performansı ve başarısıyla göz dolduruyor.

Erman Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yıldır masa tenisi sporu ile uğraştığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Spor yaşantısı boyunca 105 madalya kazandığını ancak bunu kendisi için yeterli görmediğini aktaran Çetiner, "Artık dünya şampiyonu olmak istiyorum. Altın madalyayı ülkeme getireceğim." dedi.

Masa tenisini oynamayı çok sevdiğini dile getiren Çetiner, haftanın dört günü antrenörü eşliğinde çok ciddi bir şekilde şampiyonaya hazırlandığını kaydetti.


- Polat: "Rakiplerimiz bizden korksun"


Çetiner'in antrenörü Soner Polat da masa tenisinde 2015 ve 2016 yıllarında Güney Afrika ve İtalya'da düzenlenen şampiyonalarda dünya üçüncülüğü bulunan ve son 11 yıldır namağlup Türkiye şampiyonluğu unvanını koruyan Erman Çetiner'in hedefinin, dünya şampiyonasından altın madalya ile dönmek olduğunu belirtti.

Çetiner'in antrenman programını hiç aksatmadığını dile getiren Polat, artık hedeflerinin daha yüksek olduğunu vurguladı.

Erman Çetiner'in dünya şampiyonu olabilecek seviyede olduğunu aktaran Polat, "Çetiner, 13 yıldır masa tenisi ile uğraşıyor. İyi bir eğitimle sportif alanda başarıdan başarıya koşuyor. 11 yıldır Türkiye ve Marmara bölge şampiyonlukları var. Bundan sonraki hedef dünya şampiyonluğu. Rakiplerimiz bizden korksun." diye konuştu.