19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

Mahkemede itirafçı oldu, tahliye edildi

Mahkemede itirafçı oldu, tahliye edildi - FETÖ soruşturması kapsamında yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunan emekli imam A.

23.03.2017 - 10:42
S, mahkemede itirafçı olunca tahliye edildi - Etkin pişmanlık yasasından yararlanmak isteyen A.S, aralarında örgütün yöneticilerinin de olduğu yaklaşık 100 kişilik isim listesini mahkeme heyetine vererek, örgütün Kütahya yapılanmasını deşifre etti

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 8 aydır tutuklu olan emekli imam A.S, aralarında örgütün yöneticilerinin de olduğu yaklaşık 100 kişilik isim listesini mahkeme heyetine vererek, örgütün kent yapılanmasını deşifre etmesi üzerine tahliye edildi.

Kütahya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık A.S. ile avukatları ve yakınları katıldı.

Emekli din görevlisi olan ve 28 Temmuz'da tutuklanan A.S, duruşmada etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini beyan ederek itirafçı olmak istediğini söyledi.

Mahkeme heyetinin talebi kabul etmesi üzerine A.S, FETÖ'nün Kütahya yapılanmasında yer alan, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişinin isim listesini mahkeme heyetine verdi.

Örgütün Kütahya yapılanmasını ve faaliyetlerini anlatan A.S, 1984 yılında FETÖ'ye ait öğrenci yurdunun altındaki camide imam olarak görev yaptığı sırada örgütle tanıştığını hatırlatarak, 17-25 Aralık'tan sonra örgütle arasına mesafe koymaya çalıştığını söyledi.

FETÖ'ye ait yurtların normal öğrenci yurdu gibi faaliyet gösterdiğini aktaran A.S, "Yurtlardaki zeki olan çocukları bir süre sonra farklı amaçlarda kullanmak üzere evlere taşıdılar. Halkın öğrenciler için verdiği yardım paralarıyla dershaneler ve özel okullar kurdular. İnsanları kandırmak için kurdukları dernekleri kullandılar." diye konuştu.

Örgütün şifreli haberleşme programı olan "ByLock"u kullanması için kendisine baskı uygulandığını ifade eden A.S, baskılara ve zorlamalara rağmen programın telefonuna yüklenmesini kabul etmediğini, bu nedenle de örgüt mensuplarının tepkisiyle karşılaştığını anlattı.

- "Aileme dışarıda baskı uyguladılar"

A.S, gözaltına alınmasının ardından da itiraflarda bulunması nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinde tehdit edildiğini dile getirerek, "FETÖ'cü olması nedeniyle memuriyetten ihraç edilen bir infaz koruma memuru 'Sen bizi satarsan biz de sana eziyet ederiz.' şeklinde beni tehdit etti. Örgüt mensupları aileme dışarıda baskı uyguladılar." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi olmadan önce örgüte ait mal varlığının kaçırıldığını belirten Saygılı, bu konuda tanıdığı birçok kişiye baskı uygulandığını belirtti.

Mahkeme heyeti, itirafları ve örgütün Kütahya'daki yapısının deşifre edilmesine yönelik açıklamaları nedeniyle A.S. hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.