28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Malatya'da sokak hayvanlarına sıcak yuva

Malatya'da sokak hayvanlarına sıcak yuva - Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan hayvan barınağı ve doğal yaşam alanı hizmete sunuldu - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Osman Demirel: - "Dünya Hayvanları Koruma Günü, sadece ev ve sokak hayvanlarının değil, yeryüzündeki bütün hayvanların yaşama hakkına sahip olduklarını hatırlamamız açısından önemli bir gün olmuştur"MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak hayvanları için yaptırılan barınak ve doğal yaşam alanı hizmete sunuldu.

4.10.2018 - 15:53

Vali Ali Kaban, Bulgurlu Mahallesi'ndeki 30 dönüm arazi üzerinde kurulan tesisin açılışında yaptığı konuşmada, hayvanlara merhameti olmayanın, kimseye merhamet etmeyeceğini belirtti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Osman Demirel ise insanların yaşamının her döneminde hayvanlarla birlikte olduğunu ifade etti.

İnsanların Allah'ın yarattığı ağaçları, hayvanları, bitkileri korumaları ve sevmeleri gerektiğine dikkati çeken Demirel, İslam dininin de hayvanlarla ilgili çok güzel örnekler verdiğini dile getirdi.

Demirel, Türkiye'de Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlükte olduğunu hatırlatarak, "Bu kanunla hayvan hakları ülkemizde güvence altına alındı. Hayvanlara karşı her türlü kötü muamele ve uygulamalar yasaklandı. Bu nedenle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, sadece ev ve sokak hayvanlarının değil, yeryüzündeki bütün hayvanların yaşama hakkına sahip olduklarını hatırlamamız açısından önemli bir gün olmuştur." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Kaban, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Osman Demirel ve davetliler tarafından tesisin açılışı gerçekleştirildi.