29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Malazgirt Zaferi 2. Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması

Malazgirt Zaferi 2.

15.08.2018 - 14:57
Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması

- Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin: - " Polonya'da Açık Hava Avrupa Şampiyonası'nda madalya mücadelesi verecek sporcularımız bugün Ordu'dalar. Buradaki yarışma, eksiklerimizin giderilmesine önemli katkı sunacaktır"

ORDU (AA) - Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Malazgirt Zaferi 2. Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması başladı.

Altınordu ilçesi Tayfun Gürsoy Parkı'nda Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığı tarafından organize edilen yarışmada, Okçuluk Türk Milli Takımı'nın yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen yaklaşık 200 sporcu, birincilik için mücadele ediyor.

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, yarışma öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, okçuların Malazgirt Zaferi anısına ok attığını söyledi.

Turnuva kapsamında ilk olarak kadın ve erkek sporcuların 70 metre mesafeden sıralama atışlarını gerçekleştirecekleri belirten Ergin, sporcuların daha sonra bireysel yarışarak altın madalya için mücadele vereceklerini ifade etti.

Ergin, dünyanın en iyi okçularının yarıştığına dikkati çekerek, "Turnuvada Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan gibi ülkelerden çok üst düzey sporcular yarışıyor. Bu sporcuların birçoğunun kariyeri başarılarla dolu ve uluslararası madalyaları var. Biz de böylesine önemli bir etkinlikle bulunduğumuz için mutluyuz." dedi.

Turnuvanın Ordu ve Türk okçuluğu için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Ergin, bu yarışlar sayesinde sporcuların son performanslarını daha iyi görme fırsatları olduğunu kaydetti.

Ergin, 10 gün sonra milli takımın Açık Hava Avrupa Şampiyonası'na katılacağı da belirterek, şunları söyledi:

"Polonya'da düzenlenecek bu şampiyona için buradaki etkinliğin önemi bir kez daha artmış oldu. Polonya'da Açık Hava Avrupa Şampiyonası'nda madalya mücadelesi verecek sporcularımız bugün Ordu'dalar. Buradaki yarışma, eksiklerimizin giderilmesine önemli katkı sunacaktır."

Açık Hava Avrupa Şampiyonası'nın sezonun son yarışması ve en önemli yarışması olduğunun altını çizen Ergin, "Ayrıca bir özelliği ise organizasyonun önümüzdeki yıl yapılacak Avrupa Oyunları'na kota verecek olması. Erkek ve kadınlarda takım halinde ilk beşe kalmaya çalışacağız. Ama bizim hedefimiz tabi ki podyuma çıkarak madalya alabilmek." açıklamasında bulundu.

Göktuğ Ergin, 12 sporcuyla yarışacakları Açık Hava Avrupa Şampiyonası'nda, Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz gibi önemli sporcuların da yarışacağını ifade ederek, bunların yanı sıra bütün sporcularına sonuna kadar güvendiklerini sözlerine ekledi.