25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Maldivli Bakan Muiz Bolu'da

Maldivli Bakan Muiz Bolu'da - Maldiv Cumhuriyeti Altyapı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Muiz, Bolu Belediye Başkanı Yılmaz'ı ziyaret ettiBOLU (AA) - Maldiv Cumhuriyeti Altyapı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Dr.

15.12.2017 - 14:05
Mohamed Muiz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a ziyarette bulundu.

Ailesiyle bir haftalık tatil için Türkiye'yi tercih eden Bakan Muiz, Bolu'ya geldi.

Eşi ve 3 çocuğuyla Bolu'nun doğa ve turizm merkezlerini gezen Maldivli Bakan, Türkiye tatilinin son gününde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret etti.

Yılmaz kendisine nezaket ziyaretinde bulunan Muiz ve ailesini Bolu'da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Ziyarette, konuk bakana Bolu'yla ilgili bilgiler veren Yılmaz, yüzde 65'i ormanla kaplı Bolu'da yaklaşık 200 kadar göl ve gölet bulunduğunu söyledi.

Bolu'nun 4 dört mevsimin doyasıya yaşandığı bir il olduğunu belirten Yılmaz, "İşte bu nedenle bizler buraya 'Tabiatın kalbi Bolu' diyoruz. Bolu gelecekte turizm, sağlık, spor ve üniversite kenti olacak. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Maldivler ile turizm konusunda iş birliği yapmaya hazırız." dedi.

Bolu'yu çok beğendiklerini belirten Bakan Muiz de tatil için Bolu'yu tercih etme nedenlerinden bahsederek, "Maldivler dümdüz ve her mevsim 28-35 derece sıcaklık olan bir yer. Bolu'ya da karla kaplı bembeyaz eşsiz manzarayı görmek için geldik. Birkaç yeri gezdik ve çok beğendik. Şu an hava sıcaklıkları biraz yüksek, o nedenle çok fazla kar göremedik ancak ileride kış mevsiminde yine gelmeyi düşünüyoruz. Bolu turizm için mükemmel bir şehir. Çok şanslısınız." şeklinde konuştu.

Ziyarette Başkan Yılmaz, Maldivli Bakan Muiz'e günün anısına üzerinde şehri temsil eden önemli simgelerinin bulunduğu plaketle yöresel ürünler sepeti, Bolu türküleri CD'leri, 4 Mevsim Bolu belgeselleri CD'si ve Bolu pasaportu takdim etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu da konuk bakanın eşine "Bolu lezzetleri" kitabı verdi.