29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Maliye Bakanı Ağbal "çocuk köy odası" açtı

Maliye Bakanı Ağbal "çocuk köy odası" açtı - Ağbal: - "Bu ülkeyi ileriye sizler taşıyacaksınız.

19.03.2017 - 20:45
Bizler, sizin sahip olduğunuz imkanlara hiç sahip olmadık, siz çok şanslısınız"

BAYBURT (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta "çocuk köy odası"nın açılışını yaptı.

Ağbal, Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar beldesinde çocuklar için oluşturulan köy odasının açılış törenine katıldı. Kurdela keserek mekanın açılışını gerçekleştiren Ağbal, Beşpınar İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Emre Özel'den bilgi aldı.

Özel, ilk kez çocuklar için köy odası oluşturulduğunu belirterek "Memleketimizin en büyük sorunlarından biri kitap okuma noktasındaki eksikliğimiz. Çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırmak için ne yapabileceğimizi düşündük ve bu fikri geliştirdik." dedi.

Çocukların okuldan sonra 17.00-23.00 saatlerinde köy odasından faydalanabileceklerini anlatan Özel, "Çocuklarımızın buradan faydalanabilmesinin tek şartı kitap okumaları. Kütüphanemizde çeşitli kitaplar yer alıyor ve çocuklarımız istediklerini alıp okuyabiliyorlar. Burada bilgisayarda ödevlerini yapabilecekleri gibi zaman zaman oyun da oynayabilecekler." diye konuştu.

Özel, çocuk köy odasını hayata geçirerek hem çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hem de yöre kültürünü yaşatmayı hedeflediklerini dile getirdi.

- Bakan, oda kütüphanesine kitap gönderecek

Bakan Ağbal, Özel’i kutlayarak Beşpınarlı çocukların çok şanslı olduğunu söyledi.

Odanın kütüphanesine kitap gönderme sözünü veren Ağbal, "Geleceğin bakan, doktor, mühendisleri sizler olacaksınız. Bu ülkeyi ileriye sizler taşıyacaksınız. Bizler, sizin sahip olduğunuz imkanlara hiç sahip olmadık, siz çok şanslısınız. Okuduğunuz kitaplar, ileride düşüncelerinizi ve dünyaya bakışınızı geliştirecektir." dedi.

Bakan Ağbal, çocuk yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanmanın önemli olduğuna dikkati çekerek "Kitabın dünyası başka bir şey ve bunun bilincinde olan öğretmenimizle iftihar ettik." değerlendirmesini yaptı.

Ağbal, daha sonra belde merkezinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Beşpınarlıların 16 Nisan'da "Evet" diyeceğine inandığını aktaran Ağbal, "16 Nisan'da yedi düvele gerekli cevabı vereceğiz." diye konuştu.

MHP Belde Teşkilatını ziyaret eden, ardından vatandaşların sorunlarını dinleyen ve çözüm için ilgililere gerekli talimatları veren Ağbal'a Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve diğer eşlik etti.