28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Maliye Bakanı Ağbal, Çorum'da

Maliye Bakanı Ağbal, Çorum'da - Bakan Ağbal: - "Bizim beyaz eşyada KDV indirimi gibi bir planımız söz konusu değil.

21.03.2017 - 15:49
Arkadaşlarımızın 'Bu indirimi 30 Nisan'dan sonra sürdürüyor musunuz?' şeklindeki sorularına verdiğim cevapta, 'Genel olarak indirimlerle ilgili değerlendirme yaparız.' dedim, ama beyaz eşya için konuşacaksak sadece ÖTV, mobilya için konuşacaksak da sadece KDV" - "(Yem ve gübrede KDV'nin kaldırılması) Son zamanda fiyatların arttığına dönük birtakım şeyler duyuyorum. Bu da bizi son derece üzüyor. Biz vergi indirimlerini çiftçilerimizin maliyetleri düşsün diye yaptık. Burada birileri bunu kendi cebinde tutmak istiyorsa ona da devlet olarak, hükümet olarak asla müsaade etmeyeceğiz"

ÇORUM (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, 30 Nisan'a kadar beyaz eşyada ÖTV'nin kaldırıldığını, mobilyada da KDV'nin yüzde 8'e indirildiğini anımsatarak, "Bizim beyaz eşyada KDV indirimi gibi bir planımız söz konusu değil. Arkadaşlarımızın 'Bu indirimi 30 Nisan'dan sonra sürdürüyor musunuz?' şeklindeki sorularına verdiğim cevapta, 'Genel olarak indirimlerle ilgili değerlendirme yaparız.' dedim, ama beyaz eşya için konuşacaksak sadece ÖTV, mobilya için konuşacaksak da sadece KDV." dedi.

Belediye konferans salonunda çiftçilerle bir araya gelen Bakan Ağbal, mobilya ve beyaz eşya sektörüne yönelik uygulamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

30 Nisan'a kadar beyaz eşyada ÖTV'nin kaldırıldığını, mobilyada da KDV'nin yüzde 8'e indirildiğini hatırlatan Ağbal, "Biz beyaz eşyada ÖTV'yi geçici süreyle, yani 30 Nisan'a kadar sıfırladık. Mobilya sektöründe ise KDV oranını 30 Nisan'a kadar yüzde 18'den 8'e indirdik. Dolayısıyla 30 Nisan'a kadar beyaz eşyada ÖTV yok, mobilyada da KDV 18'den 8'e indirildi. Bizim beyaz eşyada KDV indirimi gibi bir planımız söz konusu değil. Arkadaşlarımızın 'Bu indirimi 30 Nisan'dan sonra sürdürüyor musunuz?' şeklindeki sorularına verdiğim cevapta, 'Genel olarak indirimlerle ilgili değerlendirme yaparız.' dedim, ama beyaz eşya için konuşacaksak sadece ÖTV, mobilya için konuşacaksak da sadece KDV." ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetlerinin her zaman çiftçinin yanında olduğunu, gelirlerini artırıp üretim maliyetlerini düşürecek çok sayıda işe imza attıklarını anlatan Ağbal, "Tüm dönemler boyunca sizlerden her zaman destek gördük, duanızı aldık. Hepinizden Allah razı olsun." diye konuştu.

Tarım ve hayvancılık alanında birçok düzenleme yapıldığını, 2002 yılında bütçeden çiftçilere 1,8 milyar lira verildiğini, ancak 2017 yılında bu rakamın 30 milyar liraya çıktığını dile getiren Ağbal, her yıl da hayvancılık, yem, bitkisel alanlarda desteklerin arttığını söyledi.

Yem ve gübrede KDV'nin kaldırıldığını anımsatan Ağbal, "Devlet olarak elimizi taşın altına soktuk, vergileri kaldırdık. İstiyoruz ki bu çiftçimizin cebinde kalsın ama son zamanda fiyatların arttığına dönük birtakım şeyler duyuyorum. Bu da bizi son derece üzüyor. Biz bu vergi indirimlerini çiftçilerimizin maliyetleri düşsün diye yaptık. Burada birileri bunu kendi cebinde tutmak istiyorsa ona da devlet olarak, hükümet olarak asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Ağbal, bundan sonra kırsal kesimde en çok kaynak aktarılacak alanların toplulaştırma ve sulama olacağına dikkati çekerek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile beraber çalıştıklarını kaydetti.